Unic încheie anul pe terenul campioanei

16/12/2016

Voleibalistele de la Unic Piatra Neamț susțin astăzi ultimul meci oficial din 2016, în deplasare cu Alba Blaj, în etapa a 13-a a diviziei A1, a doua a returului. Lotul pietrean, din care nu lipsește nicio jucătoare, a plecat încă de ieri spre Ardeal, iar gândurile în obținerea unui rezultat favorabil sunt destul de rezervate, în condițiile în care vor juca pe terenul celei mai bune formații din campionat. Alba Blaj domină deja de aproximativ 3 ani competiția internă, reprezintă România și în acest sezon al Ligii Campionilor și, în opinia specialiștilor, va câștiga la pas titlul și în actuala stagiune. Formația din Blaj a debutat la jumătatea săptămânii în cea mai importantă competiție europeană intercluburi, și a pierdut cu 1-3, în deplasare cu puternica Dinamo Moscova, din Rusia. În aceste condiții, misiunea fetelor de la Piatra Neamț este aproape imposibilă să obțină măcar un punct, dar Zaharia și compania au plecat la Blaj să își facă jocul lor și să ofere o replică bună adversarului. În tur, Alba Blaj s-a impus cu 3-0, pe seturi la 18, 12, respectiv 13. În clasament, gazdele se află pe prima poziție cu 33 de puncte, în timp ce oaspetele sunt pe 7, cu 14 puncte.

Duelul dintre Alba Blaj și VC Unic se joacă astăzi, de la ora 18, și va fi arbitrat de cuplul, Buciu – Hadade.

Un meci din această etapă, SCM Craiova – CSM Târgoviște, s-a jucat în devans. Celelalte partide ale etapei a 13-a sunt, Știința Bacău – Dinamo București, Penicilina Iași – Medicina Târgu Mureș, SCM Pitești – CSU Galați și CSM Lugoj – CSM București.

După meciurile din acest week-end, divizia A1 de volei feminin va intra într-o scurtă vacanță de iarnă, iar următoarea etapă este programată pentru data de 21 ianuarie, 2017, când Unic va juca acasă cu CSM Lugoj.

 

Futsal

Tur modest pentru juniorii de la Futsal Ceahlăul

Futsal Ceahlăul – Inter Traian Vaslui 0-8 (0-3)

Fotbaliștii echipelor de fotbal în sală de seniori și juniori sub 19 ani ale clubului Futsal Ceahlăul au intrat de săptămâna aceasta în vacanța de iarnă, după ultimele meciuri oficiale disputate în acest an. Dacă seniorii au jucat ultima partidă la finele săptămânii trecute, în deplasare cu Fortius Buzău, unde s-au impus cu 7-3, juniorii au disputat ultimul meci marți, pe teren propriu, în compania celor de la Inter Traian Vaslui. Din păcate, puștii de la Piatra Neamț au făcut un joc modest în fața celei mai puternice echipe din serie și au pierdut la final cu 0-8, după ce la pauză au fost conduși cu 0-3. În urma acestui rezultat, trupa pietreană a încheiat turul pe ultimul loc în serie, cu doar 3 puncte, reușind în 6 jocuri un singur succes și 5 înfrângeri. Înființată în această vară, formația de juniori de la Futsal Ceahlăul nu a avut parcursul scontat de oficiali.

„Din păcate, proiectul pe care l-am început în vară cu cei de la Cimentul Bicaz, pentru formarea echipei de juniori, nu a avut rezultatul scontat. Suntem puțin dezamăgiți pentru ceea ce s-a întâmplat în tur, dar vom face o analiză în această iarnă pentru a vedea unde am greșit și ce putem repara“, a declarat Cristi Vornicu, președintele de la Futsal Ceahlăul.

Partea a doua a campionatului la juniori va debuta pe data de 5 martie, când Futsal Ceahlăul va juca în deplasare cu Politehnica Iași. Echipa de pe primul loc de la juniori, Inter Traian Vaslui, va evolua în prima etapă a Cupei României, ca câștigătoare a seriei, iar gruparea de pe locul 2, Poli Iași, va juca un meci de baraj, cel mai probabil cu Dunărea Călărași, formația de pe locul 2 din altă serie. Cine câștigă acest baraj se califică în prima fază a Cupei României.

Clasament

1.Inter Traian Vaslui  6  6  0  0  37-14  18p

  1. Politehnica Iași 6 3  0  3  30-26  9p
  2. Sănătatea Darabani 6 2  0  4  29-34  6p
  3. Futsal Ceahlăul 6 1  0  5  18-40  3p

 

Futsal Ceahlăul a impresionat în tur

În comparație cu juniorii, echipa de seniori de la Futsal Ceahlăul a avut o primă parte a sezonului aproape perfect, fiind una dintre surprizele plăcute ale ligii a doua. Băieții lui Gabi Bucur au terminat turul cu un total de 21 de puncte, tot atâtea câte are și liderul, Imperial Wet Miercurea Ciuc, după 7 victorii și două înfrângeri, și sunt pe 3 în clasament. Grigoruță și compania au marcat în tur 46 de goluri, au primit 33, și au dat un jucător la echipa națională de tineret, în persoana lui Andrei Nistor, un fotbalist de 21 de ani, care a început anul acesta fotbalul în sală la Piatra Neamț. Oficialii pietreni s-au declarat mulțumiți de parcursul primei echipe și, chiar dacă sportiv se pot gândi la promovare, din punct de vedere financiar, acest obiectiv este departe de a fi realizat.

„Putem spune că echipa mare a avut rezultate foarte bune, mult peste așteptări, și asta a arătat încă o dată că la noi se muncește destul de bine, iar unitatea grupului a contat. Suntem oarecum surprinși de acest parcurs, mai ales că 3 jucători vechi și importanți ai clubului, Șerban, Apântei și Ichim, nu prea ne-au ajutat în acest tur, din mai multe motive, iar 2 tineri valoroși, Ungureanu și Argatu, au părăsit echipa, plecând la muncă în străinătate. Cu toate acestea, am strâns rândurile, am crescut și promovat o serie de jucători tineri, care au debutat bine la prima echipă, iar rezultatele au început să apară și asta ne bucură cel mai mult. Îl avem și pe Andrei Nistor la lotul național de tineret, o mare realizare pentru noi, și cred că asta dovedește munca pe care o depunem, dar și rezultatele foarte bune din tur. Băieții de la echipa mare au intrat în vacanța de iarnă, una care va fi destul de scurtă, deoarece la finele lui ianuarie disputăm primul meci din Cupa României, cel mai probabil în deplasare cu Bukovina Vicov, iar dacă ne calificăm, turul 2 se joacă la începutul lui februarie. Tot în februarie începe și returul, așadar nu avem timp foarte mult de vacanță, dar atât cât este, sper ca băieții să profite de ea“, a declarat președintele Cristi Vornicu.

În prima etapă din returul ligii a doua, Futsal Ceahlăul va juca pe teren propriu cu Bukovina Vicov, grupare în fața căreia a câștigat în tur, la ea acasă, cu 4-3.

Schimbări la loturile naționale de futsal

Naționala de tineret a României, care l-a avut în lot și pe pietreanul Andrei Nistor, a obținut o victorie și a remizat o dată cu echipa de seniori a Bulgariei. Ambele partide s-au disputat pe terenul bulgarilor, iar tricolorii mici s-au impus o dată cu 2-1, și au remizat 3-3, jucătorul de la Futsal Ceahlăul începând de fiecare dată meciul ca rezervă. Membru în Comitetul Executiv al FRF, Cristi Vornicu spune că există posibilitatea ca la loturile naționale să aibă loc o serie de schimbări, în funcție de ceea ce va hotărî UEFA.

„Ne bucurăm că Andrei Nistor a fost convocat la echipa națională și sperăm ca el fie chemat și pe viitor. Cât privește naționala de tineret a României, este posibil ca aceasta să se desființeze, deoarece UEFA vrea să înființeze două competiții majore sub 19, respectiv sub 18 ani. De aceea, vom decide la nivel de federație dacă se mai merită să ținem sau nu naționala de tineret, sub 21 ani, sau să ne formăm și noi, la nivel de naționale, două echipe under 19, respectiv under 18 ani. Futsalul va fi sport olimpic și va fi introdus pentru prima dată la Jocurile Olimpice de Tineret, Youth Olimpics, care vor avea loc în 2018 la Buenos Aires, în Argentina. Vor fi preliminarii pentru această competiție, iar România va participa și ea cu naționala sub 18 ani. Așadar, în perioada următoare vom ști dacă vom mai avea sau nu națională de tineret, iar dacă nu, se va începe construcția echipei de juniori a României, care să ne reprezinte la competițiile internaționale“, a mai declarat Cristi Vornicu.