Unic a cedat la testul cu Știința Bacău

volei1Unic Piatra Neamț – Știința Bacău 2-3 (23, -20, 20, -20, -15)

Voleibalistele de la Unic Piatra Neamț au pierdut cel de-al doilea meci de verificare disputat la Cupa Municipiului Piatra Neamț, 2-3, în fața vecinelor de la Știința Bacău, care a avut loc marți după amiază la sala Polivalentă, în cea de-a doua zi de concurs. După ce au învins clar cu 3-0 pe Medicina Târgu Mureș, elevele antrenoarei Mihaela Voivod au dat o replică foarte bună și formației care a încheiat stagiunea trecută pe locul 4. Gazdele au început bine duelul cu fetele lui Florin Grapă și după un prim set destul de disputat s-au impus în cele din urmă cu 25-23. A urmat replicat trupei băcăuane, care a avut în sextetul de bază două straniere, Ivana Zburova și Krista DeGeest, dar și pe veterana Nicoleta Manu pe postul de libero și, după ce a condus încă din start, s-a impus în final cu 25-20. Pietrencele nu au renunțat însă la luptă, au revenit în joc și și-au adjudecat actul al treilea cu 25-20, conducând din nou cu 2-1 la seturi. A urmat din nou un joc bun al pietrenecelor, însă Știința, deși nu a avut câteva jucătoare de bază, aflate la lotul național, a revenit din nou pe tabelă, a egalat la 2, după ce a luat setul cu 25-20. Setul decisiv a fost unul pe muchie de cuțit, gazdele au condus, adversarul a revenit, iar pe final, pe fondul unor greșeli ale fetelor de la Unic, gruparea din Bacău s-a impus în extremis cu 17-15 și a câștigat confruntarea cu 3-2, spre dezamăgirea antrenoarei Mihaela Voivod. „Sunt mulțumită de jocul echipei, dar nu și de rezultat. Consider că puteam câștiga această confruntare, chiar cu 3-1, dacă eram mai atente. Am avut partida în mână, însă ne-am relaxat în momente cheie ale jocului și nu am știut să profităm atunci când aveam un avantaj destul de consistent. Am cedat puncte importante adversarului și ne-a costat. Suntem mulțumiți de jucătoarele care au venit în această vară, dar mai suferim la nivelul băncii de rezerve pentru că nu avem rezerve care să se ridice la valoarea titularelor. Trăgătoarea secundă pe fileu nu prea merge și mai trebuie să lucrăm la închegarea relațiilor de joc dintre ridicător și trăgător. Per total a fost un meci frumos, pe care trebuia să-l câștigăm“.

În jocul cu Știința Bacău, la Unic a evoluat și Andrețcaia, o sportivă din republica Moldova care joacă pe postul de fals, iar Sorina Buz a evoluat libero, la fel ca și Țucu. Alexandra Pintea a fost titulară pe postul de coordonator de joc, schimbată ulterior cu Irina Andreica, iar celelalte titulare în partida de marți au fost Elena Zaharia, Ana Maria Hambele, Adriana Bobi și Gabriela Dancu.

De partea cealaltă, Știința a jucat cu Zburova, Lupu, DeGeest, Matache, Bălțatu, Filipaș și Manu – libero.

În celălalt joc al zilei de marți, Penicilina Iași s-a impus cu 3-1 în fața ardelencelor de la Medicina Târgu Mureș.

După două zile de concurs, Știința are două victorii, Penicilina și Unic câte una, iar Medicina niciuna.

În ultima zi a Cupei Municipiului Piatra Neamț, Știința Bacău joacă cu Medicina Târgu Mureș, iar Unic dă piept cu Penicilina lui Dan Gavril.

 

Canotaj

Sezon perfect pentru canotorii de la CS Ceahlăul

2016 a fost un an aproape perfect pentru canotorii de la CS Ceahlăul Piatra Neamț, care au cucerit medalii atât în competițiile internaționale cât și în cele naționale, atât la juniori 1 și 2, dar și în mai multe probe. Cele mai bune performanțe au fost medaliile de bronz obținute de Alexandra Rusu și Monica Andron, la europenele din Lituania, în probele de 8+1, respectiv 4 rame fără cârmaci, și argintul cucerit de Andreea Grăpinoiu, la aceiași competiție, în proba de 4 vâsle. La mondialele din Olanda, Alexandra Rusu a obținut un loc 6 cu echipajul de 8+1 al României, iar la Jocurile Balcanice din Grecia, Georgiana Caziuc a luat două medalii de argint, în proba de dublu vâsle, iar Iustin Andrei a cucerit tot medalia de argint, în proba de 8+1. În total, canotorii de la CS Ceahlăul au obținut 24 de medalii în acest an, la întrecerile internaționale, dar și la cele naționale și naționale școlare. Mai mult, clubul pietrean a dat și 15 sportivi la loturile naționale ale României, la diferite categorii de vârstă, aceștia fiind Andreea Grăpinoiu, Alexandra Rusu, Monica Andron, Georgiana Caziuc, Iustin Andrei, Amalia Mustea, Laura Pal, Adriana Precupanu, Lavinia Munteanu, Cătălina Păuleț, Dănuț Nanea, Constantin Irimia, Flavius Iuganu, Denisa Onea și Mihaela Smochină.

Laura Pal are 15 ani, este originară din Piatra Neamț, face canotaj de un an și o lună, iar în acest sezon a cucerit o medalie de argint la naționalele școlare în proba de 4 vâsle și o medalie de argint la naționalele pe ergometru. „Domnul antrenor m-a selecționat de la școală pentru acest sport, la început nu am știut nimic despre canotaj, dar apoi a început să-mi placă. Este un sport greu, dar și frumos, iar prin foarte multă muncă poți să ai și satisfacții. Îmi doresc o carieră cât mai frumoasă în acest sport, știu că nu va fi ușor, dar vreau să muncesc și să am performanțe“, a spus Laura Pal, care alături de Amalia Mustea, Adriana Precupanu și Lavinia Munteanu, au obținut pentru CS Ceahlăul un loc 4 în proba de 4 vâsle la naționalele școlare de la Iași.

„Consider că 2016 a fost un an destul de reușit pentru mine, deoarece am cucerit două medalii de argint la naționalele de la Iași, în probele de două rame fără cârmaci și 4 vâsle, și un loc 4 la naționalele de tineret și seniori de la Snagov. Sunt de mai bine de un an la canotaj, este foarte multă muncă, în primul rând fizică, dar dacă faci cu plăcere nu are de ce să nu îți placă. Facem antrenamente zilnice, mergem și la școală, suntem ca o familie aici la club și sper să am rezultate frumoase pe viitor în acest sport“, a spus și Adriana Precupanu.

Lavinia Munteanu este cea mai veche canotoare de la club, practică acest sport de 2 ani și jumătate, este de la Țibucani, și a fost descoperită de antrenoarea Valeria Câtescu, la fel ca și Dănuț Nanea, originar din comuna Dagâța, din județul Iași. Dănuț Nanea, care este vicecampion național pe ergometru, la juniori, și medaliat cu argint la naționalele școlare de la Iași, în proba de simplu, a fost foarte aproape de a participa în acest an la Campionatele Balcanice de la Kastoria, din Grecia. „Nu îmi pare rău că nu am fost selecționat pentru competiția din Grecia, unde au mers primii 2 sportivi născuți în anul 1999. Mie îmi place canotajul, este un sport care m-a dezvoltat mult în ultimul timp, și îi mulțumesc doamnei Câtescu că m-a descoperit și antrenat, dar și domnului profesor Gavril, care m-a adus la CS Ceahlăul“, a declarat și Daniel Nanea.

Majoritatea acestor sportivi sunt și elevi la LPS Piatra Neamț, iar Valentin Gavril, directorul de la CS Ceahlăul, este mulțumit că elevii lui au rezultate bune atât pe plan sportiv cât și la învățătură. „Noi punem mare accent și pe educație și vrem ca acești sportivi să confirme și la învățătură. Mulți dintre ei, care nu au mai făcut canotaj, au mers mai departe la diferite facultăți sau academii militare, de aceea ne preocupă și cartea. Noi avem 69 de sportivi legitimați la secția de canotaj de la CS Ceahlăul, 15 dintre ei sunt și în loturile naționale, și asta ne bucură foarte mult. Sportiv, a fost un an deosebit pentru noi și un sezon competițional pe apă cu rezultate excelente. Mă bucur că o parte dintre ei au confirmat la întrecerile internaționale, iar alții vin puternic din urmă și pot călca pe urmele predecesorilor. Avem o relație excelentă cu LPS Piatra Neamț, iar aceste performanțe se datorează și colaborării excelente cu autoritățile locale și județene, CJ Neamț și CL Piatra Neamț, care ne ajută cu proiecte de finanțare“, a declarat și Valentin Gavril, directorul de la CS Ceahlăul.

Canotorii pietrenii se pregătesc în această perioadă pe plan local, iar până la finele anului vor mai participa la două concursuri naționale, Cupa Orșova din luna octombrie, și Cupa României pe ergometru, din luna decembrie.