Una din trei pentru juniorii III de la LPS

13/12/2016

Handbaliștii juniori III de la LPS Piatra Neamț au obținut o victorie și au suferit două înfrângeri la cel de-al doilea turneu de sală al campionatului național, care a avut loc la finele săptămânii trecute la Suceava. Elevii antrenorilor Adriana și Răzvan Caba s-au impus categoric cu 29-13 în fața colegilor de la LPS Botoșani și au cedat, 18-20, respectiv 30-33 cu LPS I Vaslui și CSU Suceava, aceasta din urmă fiind gazda competiției. În prima zi a turneului, juniorii III pietreni au întâlnit liderul din seria A, LPS Vaslui, în fața căruia au făcut un joc destul de bun, mai ales în partea a doua. După 9-5 la pauză pentru vasluieni, Dedeagă și compania au jucat mai bine după pauză, s-au apropiat periculos de adversar, dar în final nu au reușit să evite înfrângerea. LPS I Vaslui s-a impus la o diferență de două goluri, scor 20-18, și a provocat astfel cea de-a doua înfrângere stagională a pietrenilor.

Vineri, în ziua a doua, LPS Piatra Neamț nu a avut niciun fel de emoții cu cei de la LPS Botoșani, lanterna roșie a seriei A, pe care a dominat-o de la un capăt la altul și, după 14-8 la pauză, s-a impus în final la o diferență de 16 goluri, scor 29-13. Sâmbătă, în ultima zi a competiției, tinerii handbaliști pietreni au întâlnit gazdele de la CSU Suceava, în fața cărora au jucat destul de bine în prima repriză, când scorul a fost doar 13-10 pentru suceveni. Din păcate, în partea a doua, pietrenii au cedat ostilitățile, iar gazdele, ușor ajutate și de brigada de arbitrii, s-au desprins decisiv și au câștigat cu 29-21. În urma turneului de la Suceava, unde LPS Piatra Neamț a disputat ultimele meciuri oficiale din acest an, handbaliștii pietreni au ajuns la 22 de puncte, dar au coborât pe poziția a treia în clasament, fiind depășiți de CSU Suceava.

„Am avut ghinionul ca la acest turneu să întâlnim două dintre cele mai bune formații din serie, LPS I Vaslui și CSU Suceava, în fața cărora am evoluat destul de bine și curajos, dar în final am avut ghinion. Jocul nostru a fost unul bun, nu extraordinar și, la fel de bine cum am pierdut, puteam să și câștigăm. Ne pare rău de aceste două eșecuri, dar poate s-a acumulat și o oarecare stare de oboseală în rândul băieților, după un tur destul de solicitant și sperăm ca după sărbători să revenim cu forțe proaspete la antrenamente“, a declarat antrenorul Răzvan Caba.

Juniorii III de la LPS Piatra Neamț au încheiat o primă parte a campionatului aproape perfectă, în condițiile în care în 12 partide au înregistrat 7 victorii, două rezultate de egalitate și 3 eșecuri. Antrenorii Adriana și Răzvan Caba lucrează cu majoritatea dintre acești copii de aproximativ 5 ani de zile, iar ceilalți provin de la grupa profesorului Șerpe.

„Suntem mulțumiți pentru ceea ce am realizat în această primă parte a campionatului, dacă ținem cont de faptul că această echipă s-a format pe parcurs. Am avut sportivii noștri, ceilalți au venit de la altă grupă, dar s-au adaptat foarte repede, și împreună am format un colectiv unit. Drept dovadă sunt rezultatele din acest tur de campionat, am pierdut un meci pe care nu trebuia să-l pierdem, cel cu LPS Iași, iar la acest ultim turneu am întâlnit două dintre cele mai bune echipe, care ne-au pus probleme. Aceste formații le vom întâlni în retur pe terenul nostru și sperăm să ne revanșăm. Partidele de la Suceava au fost ultimele oficiale din acest an, vom mai sta aproximativ 10 zile în pregătiri, va urma o scurtă vacanță de iarnă, iar de pe data de 3 ianuarie vrem să revenim la antrenamente cu forțe proaspete. Iar acum, fiind la final de an, vreau să le urez tuturor sportivilor și părinților, sărbători fericite, un Crăciun îmbelșugat și La Mulți Ani!“, a mai spus Răzvan Caba.

Sportivii care au evoluat în prima parte a campionatului și pe care antrenorii Adriana și Răzvan Caba s-au bazat sunt, Petrișor Niță, Andrei Nica, Mihnea Georgescu – portari, Andrei Nica, Robert Zenică, Ionuț Radu, Ștefan Amaliței, Ștefan Asmarandei, Vlad Tănase, Mihai Dinu, Robert Florea, Mihai Putilă, Gabriel Sava, Robert Samson, Andrei Bordianu, Renato Hanganu – jucători de câmp.

Rezultate, turneu Suceava

LPS Piatra Neamț – LPS I Vaslui 18-20 (5-9)

LPS Piatra Neamț – LPS Botoșani 29-13 (14-8)

LPS Piatra Neamț – CSU Suceava 30-33 (16-18)

Clasament

1.LPS I Vaslui  12  11  1  0  332-217  32p

  1. CSU Suceava 12 9  1  2  375-303  25p
  2. LPS Piatra Neamț 12 7  2  3  341-258  22p
  3. Campionii Vaslui 12 4  1  7  319-365  17p
  4. LPS Suceava 12 3  1  8  255-297  15p
  5. LPS Iași 12 5  0  7  278-327  15p
  6. LPS Botoșani 12 0  0  12  237-370  0p

Poză radu turturică1

Radu Turturică, turneu în Spania cu naționala de cadeți

Finalul de an se anunță unul destul de greu pentru Răzvan Caba, profesorul de la LPS Piatra Neamț, care totodată este și antrenor secund la echipa națională de cadeți a României. Tânărul tehnician pietrean se află în aceste zile la lotul național de la Sighișoara, unde pregătește cei mai buni cadeți din țară, sportivi născuți în anii 2000 și 2001, pentru un turneu amical în Spania. În nordul peninsulei Iberice, România va juca 3 meciuri de verificare destul de tari cu țara gazdă, Portugalia și Austria. Din lotul României, care se pregătește la Sighișoara și care va face deplasarea pentru turneul din Spania, face parte și portarul Radu Turturică, jucătorul de la LPS Piatra Neamț. Răzvan Caba este de aproximativ 2 ani de zile antrenor al lotului național de cadeți, unde colaborează pe banca tehnică cu Titel Răduță, iar în această perioadă, tricolorii au avut rezultate pozitive la competițiile la care au luat startul. „Avem un turneu destul de puternic în Spania, unde ne vom duela cu formații importante la această categorie de vârstă. Ne dorim, în primul rând, ca pentru tinerii noștri jucători, aceste jocuri să fie benefice. Îl avem în lot și pe Radu Turturică, titularul postului de portar în naționala de cadeți a României, un jucător care promite și care sperăm să devină unul dintre cei mai importanți handbaliști ai României. Și ceilalți sportivi convocați la lot sunt de valoare, de viitor, și ne dorim ca viitorul echipei naționale să fie format din acești jucători“, a declarat antrenorul Răzvan Caba.

 

Handbal

Azi se încheie turul, LPS nu joaca

Astăzi sunt programate partidele rundei a 13-a, ultima a turului, în divizia A de handbal masculin. Pietrenii de la LPS ar fi trebuit să evolueze în deplasare cu Farul Constanța, însă confruntarea nu va avea loc, la cererea grupării din Piatra Neamț, care nu poate beneficia la acest joc de toți sportivii din lot. În consecință, LPS va pierde cu 0-10 la masa verde și, cu 6 puncte, va ierna pe poziția a noua în clasament. Celelalte partide ale ultimei etape din tur sunt, Știința Bacău – CSM II București, CSM Botoșani – CSU Târgoviște, Atletico Alexandria – Danubius Galați, iar CS Buzău, Politehnica Iași și Dobrogea II Sud vor sta.