„Un vagon” de fructe şi legume din donaţii, pentru bătrâni şi copii nevoiaşi

03/12/2017

Peste 8.000 de elevi şi 700 de profesori au participat la campanie
Ediția 2017 a campaniei sociale „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate” a fost caracterizată de solidaritate, generozitate și creativitate din partea voluntarilor. Coordonator județean SNAC, Ionela-Meda Știrbu, ne-a relatat că unii voluntari au imprimat un caracter atractiv si creativ activităților. Spre exemplu, au produs dulciuri din fructe și le-au donat copiilor, au realizat afișe de promovare a campaniei şi au desfășurat activități educative împreună cu beneficiarii campaniei.
La Săptămâna legumelor şi a fructelor donate 2017, în județul Neamț au participat 8169 de elevi și 726 de profesori din 63 de unități școlare. În cadrul campaniei au fost colectate și donate 8727 kg. de legume și 6008 kg. de fructe. De asemenea, voluntarii au donat și alte produse alimentare – făină, ulei, zahăr, paste făinoase, dulceață, conserve, dulciuri, iaurt.
Startul campaniei s-a dat în la sfârşitul lunii octombrie, cu identificarea elevilor şi a familiilor aflate în dificultate şi a centrelor sociale- beneficiare. Apoi campania a fost prezentată în şcoli cu ajutorul voluntarilor SNAC, iar la jumătatea lunii noiembrie deja se colectau donaţiile. Ulterior, acestea au fost repartizate conform graficului.
Beneficiarii acestei campanii au fost copiii și familiile din medii dezavantajate social și din centre implicate în protecția socială (Centrul Maternal Turturești, Complexul de Servicii Elena Doamna Piatra Neamț, Complexul de Servicii Ion Creangă Piatra Neamț, CSEI Al. Roșca Piatra Neamț, CSEI Tg. Neamț, CSEI Roman, Centrul de plasament “Casa Ozana”, Tg. Neamţ, Unitatea Medico-Socială Ceahlău, Spitalul Orășenesc “Sf. Ierarh Nicolae” Bicaz, Centrul de plasament ”Ioachim si Ana” Dumbrava Roșie, Fundația ”Iustin Pîrvu”, Asociația ”Iubire și speranță”, Fundația ”Episcop Melchisedec”, Fundația Filantropică ”Omenia”, Complexul de Servicii “Romanița” Roman, Căminul pentru persoane vârstnice Roznov ș.a.).
Geanina NICORESCU