Un sugar şi un adult au întâmpinat Anul Nou în chinuri, opăriţi

04/01/2018

În ultima zi din an, un copilaş în vârstă de un an, din Tîrgu Neamţ, lăsat pentru câteva clipe nesupravegheat, a tras de pe foc o oală cu apă fierbinte s-a opărit pe aproximativ 40% din suprafaţa corporală. Imediat, părinţii au sunat la 112 şi copilaşul a fost preluat de un echipajn de salvare, fiind dus de urgenţă la Spitalul Orăşenesc Târgu Neamţ. Medicii de la Compartimentul de Primiri Urgenţe au stabilit că micuţul a suferit arsuri de gradul III, cazul fiind foarte grav, astfel încât s-a impus transferul pacientului la Clinica „Sfânta Maria” Iaşi.
În aceeaşi zi, ultima din anul 2017, şi un bărbat din Teleac-Bicazu Ardelean a necesitat îngrijri medicale după ce s-a opărit cu cafea. Din neatenţie a vărsat ibricul cu cafea fierbinte peste braţul stâng, suferind arsuri de gradul I pe antebraţul stâng şi în regiunea lombară. Bietul om a fost dus la spitalul din Piatra Neamţ cu salvarea, pentru îngrijiri medicale de specialitate.
În perioada 30 decembrie 2017-2 ianuarie 2018, la spitalul din Piatra Neamţ au fost investigate medical aproape 400 de persoane, cu afecţiuni diverse, inclusiv obişnuitele indigestii manifestate pe fondul abuzului de grăsimi, precum şi decompensări ale afecţiunilor cronice.
Geanina NICORESCU