Un succes și două eșecuri pentru junioarele III de la LPS

14/12/2016

Handbalistele junioare III de la LPS Piatra Neamț au încheiat seria meciurilor oficiale din acest an, după cel de-al doilea turneu de sală al campionatului național, care a avut loc la finele săptămânii trecute la Onești. Acolo, elevele pregătite de profesoara Carmen Dulgheru au înregistrat o singură victorie, 39-12 cu CSS Târgu Neamț, și au pierdut de două ori, 28-31 cu LPS Suceava, respectiv 17-26 cu CSS Bacău. Deși au evoluat destul de bine și curajos în toate cele 3 confruntări, sportivele pietrene, multe dintre ele fiind cu un an mai mic ca vârstă decât celelalte oponente, nu au reușit să obțină mai multe puncte la turneul de la Onești pentru a-și îmbunătăți situația din clasament. În prima zi de întrecere, Dobrea și compania au întâlnit formația de pe locul 2, LPS Suceava, un adversar destul de puternic și incomod, care a pus probleme în acest tur tuturor echipelor din seria A. Cu toate acestea, fetele de la Piatra Neamț au jucat destul de bine în fața sucevencelor, la pauză a fost doar 15-13 pentru adversare, partea a doua a fost destul de echilibrată, însă avantajul luat în prima repriză s-a dovedit a fi decisiv pentru gruparea bucovineană, care în final s-a impus la o diferență de 3 goluri, scor 28-31. A urmat duelul județean cu fetele de la CSS Târgu Neamț, echipa de pe ultimul loc, iar LPS Piatra Neamț nu a avut niciun fel de emoții în obținerea punctelor puse în joc. A fost 19-6 la pauză, avantaj pe care pietrencele și l-au mărit în repriza a doua, iar la final tabela a arătat un succes categoric la o diferență de 27 de goluri pentru LPS Piatra Neamț, scor 39-12. Sâmbătă, în ultima zi de concurs, junioarele III de la LPS Piatra Neamț au evoluat împotriva colegelor de la CSS Bacău, echipa care se află pe poziția a patra, ultima care permite calificarea în faza superioară a campionatului. Din păcate, elevele lui Carmen Dulgheru au fost surprinse de adversar încă din start, băcăuancele și-au creat repede un avantaj important, au condus cu 13-6 la pauză, pentru ca la finalul timpului regulamentar să câștige cu 26-17, și să provoace astfel cea de-a doua înfrângere formației din Piatra Neamț. Din păcate, la acest turneu, trupa pietreană nu s-a putut baza pe serviciile Cristianei Florescu, care a rămas acasă din cauza unor probleme medicale, iar lipsa ei s-a simțit.

„Au fost ultimele 3 meciuri oficiale din acest an pentru tinerele noastre sportive, și mă declar mulțumită de ceea ce au realizat la Onești, chiar dacă am pierdut două din cele 3 jocuri. Am avut ghinionul să întâlnim două echipe bune ale seriei, Suceava și Bacău, în fața cărora nu am jucat slab, dar lipsa de experiență și-a spus cuvântul. Să nu uităm faptul că majoritatea sportivelor noastre sunt cu un an mai mici ca vârstă, multe dintre ele se află în primul an competițional, iar asta spune multe. Oricum, am văzut un progres în jocul echipei noastre, iar asta ne dă încredere viitor. Obiectivul nostru este să atingem vârful de formă în sezonul viitor. Acum este mai greu să prindem locul 4, ultimul care duce la primul turneu semifinal, dar nu se știe niciodată, mai avem câteva jocuri în retur, și dacă vom evolua mai bine, e posibil să ne apropiem de această poziție. Mai stăm cu jucătoarele câteva zile în pregătiri ușoare, până vor lua vacanță și de la școală, va fi o pauză de aproximativ două săptămâni, iar din 4 sau 4 ianuarie vom reveni la antrenamente pentru a pregăti returul. Cu această ocazie, le transmit tuturor sportivelor și părinților, sărbători frumoase și un Crăciun fericit“, a declarat profesoara Carmen Dulgheru, care în acest tur s-a bazat pe un lot de 15 jucătoare, format din Denisa Cernei, Raluca Butuc – portari, Alina Adiaconiței, Ioana Asavei, Iustina Ciubotaru, Alexandra Dobrea – căpitan, Cristiana Florescu, Roxana Ghinescu, Cătălina Stan, Denisa Prajic, Miruna Ciudin, Aida Modoranu, Raluca Buzdugan, Gabriela Stan, Ana Maria Florea – jucătoare de câmp.

Handbalistele junioare III de la LPS Piatra Neamț au încheiat prima parte a sezonului pe poziția a cincea în clasamentul seriei A, cu un total de 10 puncte, la 4 puncte distanță de ultimul loc care duce la turneul semifinal. Pietrencele au înregistrat 3 victorii și 9 eșecuri și vor susține primul meci oficial din 2017, pe data de 11 februarie, acasă cu LPS Iași.

Rezultate, turneu Onești

LPS Piatra Neamț – LPS Suceava 28-31 (13-15)

LPS Piatra Neamț – CSS Târgu Neamț 39-12 (19-6)

LPS Piatra Neamț – CSS Bacău 17-26 (6-13)

Clasament

1.LPS Iași  12  12  0  0  357-202  29p

  1. LPS Suceava 12 9  0  3  342-225  23p
  2. HC Buhuși 12 9  0  3  325-258  20p
  3. CSS Bacău 12 6  0  6  302-268  14p
  4. LPS Piatra Neamț 12 3  0  9  242-285  10p
  5. HC Comănești 12 3  0  9  199-299  10p
  6. CSS Târgu Neamț 12 0  0  12  100-300  -1p

 

Handbal

Turneu la Vaslui junioarele II de la LPS Piatra Neamț

Handbalistele junioare II de la LPS Piatra Neamț vor susține la finele acestei săptămâni ultimele două meciuri oficiale din acest an, când se vor disputa partidele de la cel de-al doilea turneu de sală al sezonului regulat, care va avea loc la Vaslui. Elevele profesoarei Andreea Savin vor juca două meciuri la competiția care începe vineri și se încheie duminică, în ordine cu HC Buhuși și LPS Iași, iar în ultima zi a turneului vor sta. Handbalistele pietrene vor avea parte de două meciuri tari la Vaslui, iar primul, cel de vineri care se va juca de la ora 14, este cel mai important, în condițiile în care vor întâlni pe HC Buhuși, formația de pe locul 4, ultimul care duce la primul turneu semifinal. În acest moment, pietrencele se află pe locul 5 în ierarhia seriei A, cu 13 puncte, în timp ce fetele de la Buhuși se regăsesc o poziție mai sus, cu 14 puncte. Cele două combatante s-au mai întâlnit o dată în turul campionatului, la Piatra Neamț, când gazdele au avut câștig de cauză cu 21-17. Sâmbătă, LPS Piatra Neamț are un meci infernal cu LPS Iași, de la ora 17, liderul seriei A.

„Sunt două meciuri grele și importante pentru noi, dar le vom aborda cu multă încredere și determinare. Mai important pentru noi este jocul cu HC Buhuși, pe care trebuie să-l câștigăm pentru a îl depăși în clasament. Fetele sunt încrezătoare și mergem cu ambiții mari la Vaslui“, a declarat profesoara Andreea Savin.

 

Handbal

Iuganu a marcat un gol cu Cehia. România e aproape de semifinale

România – Cehia 30-28 (17-14)

Naționala de handbal feminin a României a reputat un nou succes la turneul final al Campionatului European din Suedia, după victoria de marți seară, scor 30-28, în fața Cehiei. Succesul cu cehoaicele a fost mai greu decât era de anticipat, dar a avut și circumstanțe atenuante, în condițiile în care selecționerii au făcut mai multe schimbări în echipa de bază. Martin Ambros a decis să-și odihnească mai multe titulare, pentru jocul decisiv de aseară cu Danemarca, iar România a avut ceva emoții pentru a se impune la final la o diferență de doar două goluri. Tricolorele au condus cu 17-14 la pauză, Cehia a egalat de două ori în parte a doua, ultima dată la 23. A fost apoi 29-26, adversarul a revenit din nou periculos la 28-29, dar ultima reușită a aparținut României, care a câștigat cu 30-28. În meciul de marți, Ana Maria Iuganu, extrema stângă de la CSM Roman, a marcat un gol în poarta Cehiei, iar per total, atât cât a jucat, a avut o evoluție constant bună. După victoria cu Cehia, tricolorele au ajuns la 6 puncte și se află pe locul 2 în clasament, la un punct în fața Danemarcei, care este pe locul 3. Formațiile de pe primele două locuri din cele două serii se califică în semifinale, iar în aceste condiții, confruntarea de aseară cu Danemarca, a fost decisivă pentru elevele lui Martin Ambros. Pentru că Rusia și Danemarca au remizat la 26, România a avut și varianta unui rezultat de egalitate în fața nordicelor.