Un nemţean va face 50 de ani de puşcărie în Thailanda!

27/02/2015

puscarie-* De la începutul acestui an, au fost arestate în străinătate 38 de persoane din judeţ

*Lista fărădelegilor e lungă: crime, violuri, sechestrare, jafuri armate, tâlhărie şi falsificare de carduri bancare

 

Pedeapsă dură pentru un nemţean de 36 de ani, care timp de 5 decenii va sta închis într-o celulă din Thailanda, pentru săvârşirea infracţiunii de falsificare de carduri bancare. Românul a fost arestat anul trecut, însă sentinţa definitivă s-a pronunţat la jumătatea acestei luni. Bănuim că anii grei primiţi sunt motivaţi de furtul unei mari sume de bani.

Legea aspră a fost pusă în aplicare şi tovarăşului de fărdelegi, respectiv un român cu vârsta de doar 26 de ani, care după ispăşirea pedepsei va ieşi bătrân din puşcărie. Adunate, cele două pedepse fac un secol de închisoare!

Legat de acest aspect, comisarul de poliţie Constantin Roman, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Simple Piatra Neamţ, ne-a declarat: ”Sunt doi cetăţeni români, care în toamna anului trecut au fost arestaţi în localitatea Ko Samui, din Thailanda, pentru săvârşirea infracţiunii de falsificare de carduri bancare. Din aceştia, unul este din Neamţ”.

Un alt nemţean de 43 de ani îşi va petrece restul zilelor într-o închisoare de maximă securitate din Turcia, fiindcă a comis o crimă. Sentinţa judecătorilor fiind dată la începutul acestui an.

Din cele declarate de comisarul de poliţie Constantin Roman, şeful Serviciului de Paşapoarte Piatra Neamţ, iniţial, nemţeanul ar fi vrut să-şi ispăşească pedeapsa într-o puşcărie din România: ”În prima fază, românul ar fi cerut autorităţilor turceşti să fie transferat în ţara de origine, cu scopul de a fi aproape de familie. Ulterior, din motive doar de el ştiute, acesta s-a răzgândit, preferând detenţia din Turcia”.

Al treilea caz, a fost al unui nemţean de 45 de ani, care a fost condamnat la 10 ani de puşcărie pentru comiterea unui jaf armat tot în Turcia.

Tot în 2015, în afară de cei trei „premianţi”, un alt infractor nemţean de 43 de ani, a fost prins şi încătuşat dincolo de ocean, tocmai în SUA.

În acelaşi an, un nemţean a pătat imaginea românilor cinstiţi din afara graniţelor, după ce a sechestrat, tâlhărit şi violat 3 românce în Italia, care se prostituau pe străzile oraşului Pescara. Însă ”isprăvile” n-au fost comise doar de nemţeanul de 39 de ani din Bicaz, ci împreună cu un alt român, cu 5 ani mai tânăr, venit la „muncă” în peninsulă, tocmai din Buzău. Din câte se pare, cei doi  şi-au făcut un plan bine pus la punct, pentru ca totul să iasă aşa cum au vrut ei. Şi-au atras victimele în locuinţa acestora, după care l-au sechestrat şi violat. Însă românii nu s-au mulţumit doar cu atât, fiindcă au luat cu forţa şi 300 de euro.

Ultimul pe lista „neagră” este un pietrean de 34 de ani stablit în Italia, care a fost săltat din locuinţă de carabineri, pentru tâlhărie şi răpire.

În total, în acest an, în străinătate au fost arestaţi 38 de nemţeni, cei mai mulţi în Italia, dar şi prin ţări ca Germania, Cipru, SUA, Turcia şi Spania. Natura infracţionalităţilor a fost de crimă, lovire, furt din locuinţe, viol, tâlhărie, infracţiuni bancare şi violare de domiciliu, precum şi alte fărădelegi.

V. ANDRIEŞ

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. brustureanu 27/02/2015 la 18:19 -

    asa justitie ca in tailanda sa fie si la noi in Romania ce bine ar fi, in 10 ani ar face curat in tara si ar descuraja si pe altii sa faca infractiuni ,cat despre cei deja condamnati la urez sa iasa de dupa gratii cand va veni bunica inapoi din cer !!!!