Un nemţean a ameninţat cu pistolul în trafic

25/09/2014

1 2 3*Tânărul a fost implicat într-o tamponare uşoară şi cu un Opel, la Iaşi

Ieri, la prânz, un scandal în plină stradă l-a avut în centrul atenţiei pe un tânăr din Neamţ. Acesta se afla la volanul unui BMW cu numere străine în momentul când s-a tamponat cu un Opel condus de un ieşean, în zona Fundaţie, din municipiul Iaşi. Nervos, nemţeanul a început să se certe cu celălalt şofer şi, potrivit martorilor, a scos un pistol cu care l-a ameninţat. Traficul a fost blocat şi în scurt timp la faţa locului au sosit mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi. Şoferul care a scos pistolul a fost imobilizat cu greu de poliţişti şi apoi încătuşat. Între timp, familia lui, care era în maşină, a ieşit în stradă şi a început să ţipe, încercând să înduplece oamenii legii să nu-i încătuşeze. Toţi au fost conduşi la secţia de poliţie pentru audieri. „Am primit un apel la 112 despre un conflict spontan iscat în urma unui accident uşor, fără victime omeneşti, iar poliţiştii s-au deplasat de îndată la faţa locului, ocazie cu care au depistat şoferul uneia dintre maşini, un tânăr de 23 de ani, care avea asupra sa o armă neletală pe care o deţine legal. S-a procedat la imobilizarea şi încătuşarea acestuia şi conducerea lui la sediul poliţiei în vederea continuării cercetărilor”, a declarat Anca Vâjiac, purtător de cuvânt Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi.

În urma primelor cercetări, s-a stabilit că şoferul care deţinea arma neletală este din Neamţ şi se afla în trecere prin municipiul Iaşi, venind de la un spital din localitate. El este acum cercetat de poliţiştii ieşeni sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Martorii prezenţi la scandal au relatat că între cei doi şoferi nu au existat violenţe: “Am auzit bubuitura şi când am întors capul am văzut accidentul. Am văzut că nu sunt victime şi nu am dat importanţă, m-am întors cu spatele. Ulterior am văzut că se ceartă şi că şoferul BMW-ului scoate pistolul. L-a îndreptat spre celălalt conducător auto, dar nu a tras. A pus imediat înapoi la loc, în maşină, arma. Altceva nu ştiu, nu păreau că se ceartă atât de tare”, a spus un agent de pază, care se afla în zonă în acel moment. Poliţia urmează să stabilească exact împrejurările în care a avut loc tamponarea şis candalul.

Cristina IORDACHE

FOTO: bzi.ro