Un muncitor de la fabrica de zahăr din Roman, opărit cu abur

23/11/2017

Un muncitor de la fabrica de zahăr Agrana din Roman a fost dus de urgenţă la spital, în dimineaţa de 21 noiembrie, cu arsuri termice suferite în urma unui accident. În timpul unor manevre executate la vana de abur s-a desprins garnitura robinetului, astfel încât operatorul a fost împroşcat cu abur fierbinte pe braţe şi pe spate.
„Pacientul, diagnosticat cu arsură gradele I şi II cu lichid fierbinte pe aproximativ 12% din suprafaţa corporală, a fost preluat de un echipaj cu asistent medical şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ”, ne-a transmis dr. Dorice Albu, manager la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ.
Pacientul a fost preluat de medicii din Unitatea de Primiri Urgenţe, apoi transferat pe secţia de Chirurgie plastică şi reparatorie, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale reuşite. Dr. Silviu Verzea, purtător de cuvânt al SJU Neamţ, a precizat că nu se impune transferul la o clinică. În privinţa accidentului de muncă se desfăşoară o anchetă internă, urmând ca toate concluziile să fie transmise la ITM Neamţ.
Geanina NICORESCU