A ucis dintr-un pumn

23/02/2017

Un bărbat din Borlești a ajuns în fața judecătorilor pentru că a ucis un consătean, dintr-un pumn.

Valică Velichi (45 de ani) este arestat preventiv din luna noiembrie a anului trecut, când victima lui a decedat. Marți, Tribunalul Neamț a decis că măsura este temeinică și legală, fiind valabilă până la data de 15 martie. Bărbatul a ajuns după gratii pentru că la începutul lunii noiembrie, anul trecut, l-a lovit pe Vasile Cobzariu (67 de ani) cu pumnul în figură, de l-a aruncat cu capul de asfalt. Scena s-a petrecut în fața unui bar din Ruseni, iar oamenii care au văzut au sunat imediat la 112. Ambulanța l-a preluat pe cel rănit și l-a transportat la spital, de unde apoi a fost transferat la Iași. Leziunile grave la cap i-au adus sfârșitul, la necropsie stabilindu-se că victima a suferit fractură de bază de craniu cu hematom și hemoragie.

Gestul agresorului ar fi plecat de la o situație veche de câteva luni, când Valică Velichi ar fi rămas fără o sacoșă cu mâncare, pe care o lăsase pe un scaun, afară, la bar. După ce a aflat cine i-a luat sacoșa, nu a avut nici o discuție cu cel pe care-l bănuia. Singura reacție a fost pumnul care l-a trimis la moarte.

Procesul începe cu faza preliminară, inculpatul putând contesta probele, modul cum au fost administrate și alte aspect din anchetă, după care începe judecata. Moștenitorul celui ucis are pretenții bănești, pe care le va prezenta în fața judecătorilor. (C.I.)