Turneu tare la „Brașov Cup“ pentru juniorii A și B de la LPS Piatra Neamț

Aflate în plină perioadă de pregătire, două dintre cele mai importante echipe de fotbal de la LPS Piatra Neamț, de juniori A, respectiv juniori B, vor avea parte la finele acestei săptămâni de cel mai tare și puternic turneu de verificare al verii. Ambele formații pregătite de profesorul Gabriel Rădulescu vor participa, de joi și până duminică, la cea de-a noua ediție a „Brașov Cup“, un turneu amical devenit tradițional în orașul de la poalele Tâmpei, care va aduna la start echipe puternice la nivel de juniori din țară.

Competiția se va desfășura la două categorii de vârstă, copii născuți în anii 1999 și 2000, juniori A, respectiv cei născuți în anii 2001 și 2002, juniori, iar LPS Piatra Neamț va avea câte o reprezentantă la fiecare categorie. Vor fi câte 8 echipe la fiecare categorie, împărțite în două grupe a câte 4 formații, și se va juca după sistemul două reprize a câte 30 de minute. La categoria juniorilor A, LPS Piatra Neamț face parte din grupa A, alături de Celta Vigo Brașov, Juniorul București și CSS Târgoviște. Grupa B este alcătuită din CSS Brașovia, Pro Team București, FK Miercurea Ciuc și Poli Iași. Juniorii B de la LPS fac parte tot din grupa A, alături de Celta Vigo Brașov, Petrosport Ploiești și LPS Focșani, iar grupa B este formată din Sporting Vaslui, FK Miercurea Ciuc, Concordia Chiajna și Pro Team București. Indiferent de rezultatele înregistrate, fiecare formație va susține câte 6 partide la această competiție pe terenurile de fotbal excelente care se regăsesc la Brașov.

Echipele pietrene vor pleca joi dimineață spre Brașov și au programate primele partide tot joi, după amiază. „Pentru că avem un timp destul de pregătire până la startul noului sezon, urmărim în primul rând la acest turneu să omogenizăm echipele, să îmbunătățim relațiile de joc și să ne dezvoltăm strategia noastră de joc. Vrem să facem meciuri cât mai bune și să venim cu idei clare de la Brașov, să știm unde mai avem de lucrat. Trebuie să menționez faptul că rezultatele mă interesează mai puțin, avem alte obiective la acest turneu, dar e clar că dacă jocul nostru va fi unul bun, atunci vor veni și rezultatele, dar nu asta urmăresc neapărat. Vom juca câte 6 partide, e foarte bine pentru noi, va fi un turneu puternic, avem experiența anilor trecuți, sunt echipe bune, dar sperăm să facem o figură frumoasă“, a declarat antrenorul Gabriel Rădulescu.

Brașov Cup“ se va încheia duminică, în jurul prânzului, când sunt programate finalele.

Lot de 18 jucători la fiecare categorie

Brașov Cup“ va reprezenta și o repetiție utilă pentru echipele de juniori A și B de la LPS Piatra Neamț, înainte de startul noului campionat, care va fi pe data de 12 august la fiecare categorie. Antrenorul Gabriel Rădulescu va fi ajutat în noua stagiune de Ciprian Iosub, la juniorii mari, respectiv Răzvan Lupu, la juniorii mici, a stabilit loturile de jucători pentru participarea în campionat, dar acestea mai pot suferi modificări în perioada următoare. Lotul juniorilor A pentru noua stagiune este format din Rareș Florea, Cătălin Lupașcu, Vlad Ungureanu, Paul Rusu, Costin Dominte, Gabriel Iorga, Ionuț Burghelea, Emilian Pricop, Codrin Babi, Răzvan Pântea, Robert Budăi, Cosmin Topală, Sergiu Covaliu, Silviu Monoranu, Casian Atomei, Răzvan Hodorogea, Denis Asavei, Radu Armando și Cosmin Focșăneanu. Lotul juniorilor mici cuprinde 25 de jucători și-i are în componență pe Bogdan Donia, Edi Tudurache, Anthony Gabor, Andrei Curpăn, Radu Hurdubei, Alexandru Rusu, Ciprian Măriuța, Denis Muftuoglu, Daniel Moroșanu, Alin Gârniață, Andrei Vâlea, Marius Matei, George Ungureanu, Edi Spătaru, Gabriel Chifan, Denis Năstasă, Ștefan Istrati, Denis Gheorghiță, Adrian Olteanu, Andrei Lazăr, Raul Tofan, Radu Dumitru, Anton Popoaia, Sebastian Rotundu și Tudor Lungu. Adrian Olteanu s-a alăturat astăzi colegilor de la LPS, după ce în perioada 24 iulie – 1 august, s-a pregătit centralizat cu lotul național al României, sub 17 ani, la Cheile Grădiștei.

Pentru turneul „Brașov Cup“, antrenorul Gabriel Rădulescu va avea la dispoziție un lot de 18 jucători, la fiecare categorie, care va pleca joi dimineață în orașul de sub Tâmpa. „Vreau pe această cale să-i mulțumesc domnului Cătălin Roca, președintele de la CSM Ceahlăul, care ne susține cu o mare parte din cheltuielile pentru acest turneu, masă, cazare și transport. Mulțumiri de asemenea și firmei Rifil, dar și clubului CSM Ceahlăul pentru că ne-au pus la dispoziție echipamente de joc de prezentare și mingi de antrenament. Tot acest sprijin contează pentru noi și mă bucur că fotbalul juvenil din Piatra Neamț începe să aibă din nou parte de susținere. Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirea, avem în față două campionate lungi și obositoare, dar sperăm să facem față pe toate planurile și să reușim să repetăm măcar performanțele din stagiunea trecută“, a declarat antrenorul Gabriel Rădulescu.

Sport

A cincea săptămână a campaniei „Eu știu să înot“

Luni, la bazinul de la Vip Sangym, a început a cincea săptămână a celei de-a noua ediții a campaniei „Eu știu să înot“, un proiect organizat de complexul sportiv Vip Sangym Piatra Neamț, în parteneriat cu Consiliul Județean Neamț. La ediția din acest an participă 70 de elevi de la școli din mediul urban, dar și rural, 30 de la școala din Roznov, 15 de la Săvinești, 10 de la LPS Piatra Neamț și 5 de la Școala nr. 5 din Piatra Neamț.

Cei 5 copii de la Școala numărul 5 sunt elevi în clasele a patra și a opta și sunt însoțiți la campania „Eu știu să înot“ de Bogdana Bârsan, coordonatorul proiectului pe școală. „Am fost și ediția de anul trecut, cu alți copii, și mi se pare o inițiativă foarte bună a organizatorilor. Mulți dintre copiii care nu au posibilitatea să meargă la un bazin, la un ștrand, sau chiar la mare, au ocazia să participe la aceste cursuri binevenite, unde învață în primul rând să înoate, dar și să ia lecții de prim ajutor, de salvare de la înec și au ocazia să viziteze complexul sportiv Vip Sangym. Pe lângă aceste activități propriu-zise, copiii au posibilitatea să socializeze între ei, să-și facă noi relații de prietenie, este practic o modalitate de a-ți petrece timpul liber într-un mod plăcut, acum pe perioada vacanței. Copiii noștri sunt entuziasmați de ceea ce au făcut până acum, vin cu drag la lecțiile de înot și se simt foarte bine“, a spus coordonatoarea proiectului de la școala numărul 5, Bogdana Bârsan.

Cursurile de înot din cadrul campaniei „Eu știu să înot“ se desfășoară în zilele de luni, marți și miercuri și durează o oră și jumătate. „Suntem bucuroși că am putut organiza și această a noua ediție a campaniei noastre, și mă bucur că și în acest an avem o prezență destul de numeroasă din partea elevilor, în special cei din mediul rural. Au fost până acum 4 săptămâni intense, le-am făcut copiilor instructajul, le-am arătat și explicat ceea ce au de făcut atunci când merg undeva să înoate, ce e bine să facă și ce nu. Prin această campanie dorim să atragem elevii și către alte sporturi, nu numai către înot. Totul s-a desfășurat conform programului până acum, mai avem toată luna august la dispoziție să-i perfecționăm pe cei 70 de cursanți către toate tainele acestui frumos sport“, a declarat Valentin Gavril, directorul de la CS Ceahlăul, unul dintre organizatorii proiectului.

Campania „Eu știu să înot“ 2017 a început pe data de 3 iulie și se va încheia pe data de întâi septembrie.