Turistă din Bîrlad, accidentată în masivul Ceahlău

15/05/2018

O femeie în vârstă de 40 de ani, din Bîrlad, s-a rănit grav în timp ce explora zona Cascadei Duruitoarea, din masivul Ceahlău. Accidentul a avut loc duminică, 13 mai. În jurul orei 13 salvatorii montani au fost sesizați, prin Dispeceratul Național Salvamont și prin 112, că o femeie a alunecat pe o potecă și și-a fracturat un picior.
“Am alertat echipajul canin care se afla în patrulare, nu foarte departe de acea zonă. După o jumătate de oră victima a fost găsită, cu un traumatism grav de membru inferior. În așteptarea echipei de suport, victima a fost izolată termic. După sosirea echipei de intervenție 2 din Baza Durău s-a acordat primul ajutor și după imobilizarea membrului și a victimei s-a efectuat transportul cu UT 200 până la autospeciala Salvamont”, a declarat Raul Papalicef, șeful Salvamont Neamț.
După o operațiune de salvare care a durat câteva ore, victima a fost preluată de către un echipaj SMURD și transportată la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru investigații amănunțite.
Salvamontiștii au subliniat faptul că atât victima cât și însoțitorii erau cunoscători ai muntelui, fiind foarte bine pregătiți și echipați.
Geanina NICORESCU

Lasa un comentariu