Trucuri geniale în bucătărie

14/06/2019

Cum scapăm de cele mai enervante probleme

Trucurile împărtăşite de bucătari celebri ne vor ajuta să scapăm de cele mai enervante probleme. Pentru ca pâinea să nu se usuce, punem o tijă de ţelină proaspătă în pungă, ea va păstra umiditatea şi va asigura prospeţimea pâinii. Pentru a avea pâine moale pentru sandvişuri, puneți două bucăţi de pâine într-un singur slot al prăjitorului. Se vor prăji în exterior, iar la mijloc vor rămâne moi.

Pentru a păstra proaspătă smântâna sau brânza de vaci, depozitaţi-o cu capacul în jos în frigider. În acest fel se creează un vid, care va ajuta la reducerea şansei de formare a mucegaiului sau a bacteriilor la suprafaţă. Păstraţi salata verde pentru mai mult timp prin depozitarea într-o pungă ermetică, după ce a fost înfăşurată într-un prosop de hârtie. apoi depozitaţi-o în cutia de legume a frigiderului. În acest fel se va păstra mai mult timp proaspătă. Dacă aţi uitat să amestecaţi sosul, turnaţi-l imediat într-un alt vas şi puneți o linguriţă de zahăr, care va anula gustul de ars.

Dacă lingurile de lemn nu mai arată bine sau au un miros neplăcut, fierbeţi-le într-un vas cu apă timp de 5 minute. Aşezaţi lingurile la soare pentru a se usca complet. Se pot trata cu un balsam de lemn pentru a restabili netezirea şi strălucirea, dar numai dacă este special pentru unelte de bucătărie.

Dacă două pahare sau boluri au rămas blocate după depozitarea în dulap, nu vă panicaţi. Puneţi în primul gheață, iar pe cel de jos aşezaţi-l în apă caldă. Printr-o uşoară contracţie, cele două se vor desprinde singure.

Tina CONDREA-ZĂPODEANU