Trolee ”proaspete” pentru ”cea mai serioasă societate de transport”

troleuNoile modele ar putea ajunge la Gârcina și Mănăstirea Bistrița

După ce, la începutul anului, SC Troleibuzul s-a transformat în operator regional, Adunarea Generală a Acționarilor  a hotărât înnoirea parcului de trolee. ”Readuc în discuție situația creată la societatea noastră S.C. Troleibuzul S.A., privitoare la împrospătarea și dotarea parcului auto cu troleibuze. Ceea ce există la ora actuală, este  de la înființare și până acum s-au cumpărat pe parcursul anilor troleibuze de la second-hand”, a declarat consilierul județean Nicolae Pușcașu, în ultima ședință de CJ.

”În planul de investiții al societății, pe care noi l-am aprobat în luna ianuarie 2015, am făcut anumite propuneri pe această linie, înțeleg că sumele sunt foarte mici, dar dacă există pe parcursul anului, v-aș ruga încă din acest moment, să gândim o anumită rezervă, pentru că este societatea noastră etalon. Este cea mai serioasă societate de transport care reprezintă județul Neamț”, a precizat Nicolae Pușcașu.

Consiliul Județean a prevăzut programe care sunt prinse în planul de investiții al acestei societăți, prin prelungirea liniilor de transport spre Gârcina, spre Mănăstirea Bistrița. ”Rog să avem în atenție, știm că s-au purtat discuții și cu municipiul Piatra Neamț să se facă o asociere, să încercăm să accesăm fonduri europene pentru transport ecologic”.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Constantin Iacoban, a declarat că între Troleibuzul – inclusiv CJ – și primăria Piatra Neamț se pun bazele unui parteneriat care să aducă fonduri europene:  ”Pentru S.C.TROLEIBUZUL S.A. am prevăzut o sumă pentru studiu de fezabilitate, am mai prins 160.000 lei pentru extinderea rețelei de contact, o să reușim să plătim și ultima rată de leasing. Si pe alte sectoare am prins 1.800 lei pentru studii fezabilitate fonduri europene. În același timp o serie de sume s-au alocat pentru investiții la nivel de județ, unele pot fi mișcate dacă va fi cazul. Referitor la alcătuirea bugetului, noi trebuie să găsim pentru fiecare sector de activitate posibilități de finanțare, la limita dintre eficiență și stimularea activității proprii, și dacă se poate să se cuprindă și perspectiva”.

 

Ingrid CIOFOAIA