„Trofeul Toamnei”, ediţia a VIII-a

16/11/2012

* Draga Olteanu Matei este preşedintele juriului şi acordă premiul ce-i poartă numele

Cea de-a VIII-a ediţie a Concursului naţional de interpretare muzicală pentru copii „Trofeul Toamnei” va fi organizată de Liceul Particular nr.1 Piatra Neamţ, sub patronajul Fundaţiei Culturale „Aurora Ouatu”, sâmbătă, 17 noiembrie, cu începere de la ora 11. Festivalul este dedicat copiilor şi tinerilor cu talent muzical, cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani din întreaga ţară.

La această ediţie s-au înscris 50 de concurenţi de la 35 de unităţi de învăţământ, cluburi sau palate ale copiilor din Neamţ, Bacău, Iaşi, Botoşani, Suceava, Galaţi şi Bucureşti.

În organizare sunt implicate mai multe instituţii locale, precum Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, Primăria şi Consiliul Local Alexandru cel Bun care promovează concursul, Teatrul Tineretului care asigură asistenţa tehnică şi consilierea pentru regia şi decorul spectacolului, dar şi prezentatorii. Conservatorul şi Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti vor avea specialişti în juriu.

„Concursul se bucură de participarea unei mari personalităţi a vieţii cultural –artistice, actriţa Draga Olteanu Matei, care a fost prezentă la organizarea şi desfăşurarea acestui concurs încă de la prima ediţie în calitate de preşedinte al juriului”, ne-a spus Alina Istrate, directorul Liceului Particular nr. 1. „Draga Olteanu Matei va acorda premiul care-i poartă numele acelui concurent care demonstrează anumite aptitudini: calităţi vocale, teatrale, prezenţă scenică cu un înalt impact asupra publicului”.

Concursul îşi propune să promoveze studiul muzicii în rândul tinerelor generaţii şi să sprijine copiii talentaţi cu reale calităţi interpretative vocale. La ediţia de anul trecut, Trofeul Toamnei i-a fost acordat elevei Adriana Ciobanu, pe atunci elevă în clasa a V-a la Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamţ, care a reprezentat în concurs Clubul Artis.