Trimis după gratii pentru nerespectarea ordinului de protecție față de soție

15/11/2018

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Dumbrava Roșie, a fost ridicat de polițiști, în data de 13 noiembrie, după ce în aceeași zi, în jurul orelor 21, a pătruns, fără drept, în locuinţa soţiei sale de 35 de ani, din Dumbrava Roşie, încălcând astfel obligaţiile dispuse prin ordinul de protecţie. Totodată, ar fi provocat scandal și i-ar fi adresat soției amenințări cu acte de violență. Polițiștii au extins cercetările și au stabilit că mai este cercetat în alte trei cauze pentru comiterea unor infracțiuni similare.
Individul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Poliției Neamț, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.
În aceeași zi, un alt individ recalcitrant, de astă dată un tânăr de 19 ani, din Bacău, a fost reținut de polițiști în Piatra Șoimului. Pe numele tânărului este emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Judecătoria Buhuşi a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile faţă de acesta, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, ultraj contra bunelor moravuri, ultraj şi lovire sau alte violenţe.
Iniţial, pentru infracţiunile enumerate, toate comise în judeţul Bacău, Judecătoria Buhuşi a dispus măsura preventivă a controlului judiciar. Întrucât nu a respectat măsura preventivă a controlului judiciar, faţă de persoana în cauză s-a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.
Geanina NICORESCU