Trei membri PNL Neamţ în structurile centrale

25/02/2013

Crin Antonescu a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al PNL, delegaţii la Congresul partidului exprimând în favoarea moţiunii şi a echipei propuse de acesta 1343 de voturi “pentru” şi 44 “împotrivă”, 50 de voturi fiind nule.

Echipa de conducere propusă de Crin Antonescu este formată din prim-vicepreşedintele partidului, secretarul general, 15 vicepreşedinţi cu atribuţii executive şi alţi 16 vicepreşedinţi. Klaus Iohannis este prim-vicepreşedintele PNL, cu dispensă specială în privinţa vechimii în partid, iar Eduard Hellvig secretarul general.

Cei 15 vicepreşedinţi executivi, propuşi de Antonescu şi aleşi, sunt: Daniel Chiţoiu, Radu Stroe, Eugen Nicolăescu, Norica Nicolai, Mihai Voicu, Relu Fenechiu, Varujan Vosganian, Puiu Haşotti, Dan Motreanu, Rareş Mănescu, Marcel Vela, Tudor Chiuariu, Mircea Diaconu, Ovidiu Silaghi, Florin Alexe.

Din echipa nemţeană a PNL, preşedintele Dorinel Ursărescu face parte din Biroul Politic Naţional, Vasile Mocanu este membru în comisia de cenzori, iar Mihai Vartic este în Curtea de Onoare şi Arbitraj a PNL.

În privinţa zvonurilor apărute în  jurul conferinţei referitoare la o posibilă scindare în PNL sau la prefigurarea unei aripi Tăriceanu în partid, Dorinel Ursărescu crede că 2-3 membri care fac opinie separată nu pot fi consideraţi nici grupare, nici aripă într-un partid: „Cred că sunt doar diversiuni pe care nu le putem lua în serios, s-a văzut foarte clar unitatea partidului, au fost doar 3 voturi împotrivă. Trebuie să ai probleme grave de percepţie ca să nu vezi că PNL are o direcţie bună, că lucrurile merg foarte bine în organizarea partidului”.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, după realegerea sa în funcţie la Congresul partidului: „este ultima oară când particip, cel puţin ca preşedinte al PNL, la un Congres al partidului nostru”. Cel mai probabil Antonescu s-a  referit la posibilitatea de a fi ales în 2014 preşedintele României sau la posibilitatea de a se retrage din funcţia de conducere din PNL, dacă va pierde alegerile.

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. geo 25/02/2013 la 17:40 -

    CACA RAU REALES LA AL XIII CONGRES…