Trei elevi pietreni, câștigători ai Programului național de promovare a talentelor

20/08/2018

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au publicat lista câștigătorilor Programului de promovare a talentelor, ediția 2018. Trei dintre norocoși sunt din Piatra-Neamț: Maria Luiza Bălan (pictură), Theodora Musceleanu (desen și pictură)- ambele din cadrul Asociației Culturale „Arte.Ro”, profesor Cristina S. Petrariu, și percuționistul Tudor George Ciobanu- de la Liceul de Arte „Victor Brauner”, profesor Marcel Baltag.
La cea de-a 13-a ediție a Programului de promovare a talentelor s-au putut înscrie elevi născuți între anii 2000 și 2010 inclusiv, și echipe de sportivi sau ansambluri artistice de la școli, licee, cluburi sportive sau de expresie artistică din România, cu elevi din categoria de vârstă sus menționată, care au obținut rezultate foarte bune la concursuri naționale și internaționale în domeniul sportiv sau artistic și au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea și continuarea carierei.
La ediția din acest an a au fost înscrise 465 de proiecte, prin care 1.059 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 3.100.000 de lei. Alocarea fondului de 562.500 lei s-a făcut în urma selecției realizate de juriile de sport și artă, fiind declarate câștigătoare 282 de proiecte prin care obțin finanțare 526 de tineri talentați. Peste jumătate din proiectele susținute la această ediție obțin finanțare pentru prima dată: 103 de proiecte din cele 170 la sport și 42 de proiecte din cele 70 la arte.

Geanina NICORESCU