Trei comune afectate după vijelia de joi

31/07/2015

ploi*Locuitorii din Tarcău şi Icuşeşti au rămas fără curent electric

* 3,5 tone de fân arse la Podoleni

Ploile torenţiale căzute la mijlocul acestei săptămâni au lovit mai accentuat 3 localităţi din judeţ. Vântul puternic şi grindina au afectat parţial două linii de medie tensiune şi 16 posturi de transformare la Schitul Tarcăului şi Ardeluţa, în comuna Tarcău şi la Băluşeşti, în comuna Icuşeşti. În zonă au acţionat două echipe pe reţeaua de medie tensiune pentru remedierea avariilor apărute, iar la ora 23,30 dispecerul de medie tensiune al E-on Moldova Distribuţie SA a anunţat că situaţia a fost remediată.

Comisia judeţeană pentru Situaţii de Urgenţă a fost în alertă, joi, în urma unei avertizări fenomene meteo periculoase primită de la Centrul Meteorologic Regional Moldova pentru perioada 30 – 31 iulie, ora 23, privind instabilitate atmosferică accentuată. Imediat, au fost înştiinţaţi prin SMS toţi membrii comisiilor locale din judeţ asupra a 5 atenţionări cod galben, cu precipitaţii de peste 25-30l/mp, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, grindină şi descărcări electrice în majoritatea teritoriului judeţului Neamţ.

Un trăsnet a lovit un stog de fân la Podolenişi l-a aprins. Imediat acolo au ajuns 7 militari ISU cu două autospeciale şi au lichidat incendiul în scurt timp. Au ars aproximativ 3,5 tone de fân.

Cristina Iordache