Trasee montane închise temporar

06/07/2018

Acțiune de schimbare a indicatoarelor pe Ceahlău
Salvamontiștii nemțeni au desfășurat, în ultima săptămână, o amplă acțiune de schimbare a indicatoarelor deteriorate și de reparație a celor care mai puteau fi salvate, de pe traseele din Parcul Național Ceahlău. Operațiunea s-a desfășurat în perioada stabilită inițial, în pofida vremii potrivnice și a numărului mare de operațiuni de salvare derulate în ultima perioadă.
“Practic, astăzi lucrările se finalilizează pe 90 % din trasee. Pentru traseul Comuna Tașca-Neagra Mare – Poiana Varatec – Poiana Maicilor-Ocolașul Mic- Dochia s-a luat decizia închiderii lui temporare deoarece necesită o lucrare de remarcare totală și în următoarele zile va fi demarcat. Sperăm ca în cel mai scurt timp să-l putem reda traficului turistic”, a transmis, ieri, Raul Papalifcef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.
De asemenea, se închide traficul turistic și va fi demarcat și remarcat pe o altă rută traseul bandă albastră cu plecare din Comuna Ceahlău- Valea Martin – La Scaune – Curmătura La Stănile -Cabana Dochia. Lucrările sunt realizate cu ajutorul Policolor România.
Geanina NICORESCU