Tragedie! Investigat în 3 spitale, un seminarist a murit de pneumonie

21/02/2018

Un elev în vârstă de 15 ani, de la Seminarul Teologic Ortodox “Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, a murit ieri dimineaţă, la Spitalul “Sfânta Maria”din Iaşi, după câteva zile de agonie.
Luni, 19 februarie, Marius Gheorghiu, elev în clasa a IX-a, s-a dus la şcoală, dar se simţea foarte rău, la fel ca în weekend, când a stat în internat. La clasă profesorii l-au văzut că se simte rău, dar pentru elev nu s-a făcut nimic altceva decât i s-au sunat rudele, pentru a veni să-l ia şi eventual să-l ducă la medic. Ceea ce s-a şi întâmplat, bunica băiatului rugând pe cineva să i-l aducă pe copil, pentru că ea nu se putea deplasa de la Farcaşa pe cont propriu. Părinţii elevului sunt plecaţi la muncă în Spania, iar acum vin acasă pentru a-şi îngropa fiul…

Prima oprire- la spitalul din Bicaz, ultima-la Iaşi

În seara de 19 februarie, Marius Gheorghiu a fost dus la Spitalul Orăşenesc Bicaz după ce l-a consultat medicul de familie din satul natal. La Bicaz i s-au recoltat analize, iar din cauza stării de sănătate alterate, a fost transferat la Spitalul de urgtenţă Piatra Neamţ, cu salvarea.
“La Unitatea de Primiri Urgenţe Piatra Neamţ a ajuns la ora 17.40, i s-au recoltat analize şi s-a depistat leucopenie, o scădere alarmantă a leucocitelor, o problemă mare de scădere a imunităţii, care a determinat cadrele medicale să mai recolteze o dată analize, crezând că e o eroare. Starea generală a pacientului s-a alterat, avea insuficienţă respiratorie, pe fond de bronhopneumonie, iar medicii au decis transferul de urgenţă la Iaşi. Pacientul a fost dus, cu o autosanitară, la Spitalul “Sfânta Maria” din Iaşi, la ora 22, unde azi dimineaţă a decedat”, ne-a declarat, ieri, dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.
Preotul Ioan Mihoc, directorul seminarului, va trebui să dea explicaţii la inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ cu privire la acest caz. Necropsia băiatului, care va fi făcută astăzi, va evidenţia cauza exactă a decesului.
Geanina NICORESCU