Tragedie: adolescent decedat în accident, la Tașca

06/11/2018

Un tânăr în vârstă de 17 ani și-a pierdut viața, în după-amiaza de 4 noiembrie, după ce s-a izbit cu motociclul de un autoturism condus regulamentar. Accidentul s-a petrecut pe DN 12C, pe direcția Bicaz-Lacu Roșu, la ora 15.30. La intrarea în Tașca, într-o curbă, tânărul s-a dezechilibrat și a căzut cu motociclul- pentru care avea permis de conducere corespunzător- fiind proiectat sub o mașină condusă regulamentar pe celălalt sens, de un bărbat din Piatra Șoimului.
“Tânărul, în vârstă de 17 ani, a fost preluat de un echipaj cu asistent medical în stop cardio-respirator, fiind resuscitat și predate echipajului TIM venit în întâmpinare. Victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț”, a transmis dr. Dorice Albu, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Neamț. La spital, din cauza leziunilor foarte grave, pacientul nu a putut fi salvat.
Șoferul autoturismului a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. După moartea tânărului, încadrarea pentru juridică a cercetărilor a fost schimbată din vătămare corporal din culpă la ucidere din culpă.
Geanina NICORESCU