Trafic potolit cu amenzi de peste un miliard vechi, în trei zile

12/07/2016

politia_rutiera-680x365Acţiunea poliţiştilor nemţeni din week-end s-a încheiat cu cifre care arată civilizaţia din trafic.

Sute de şoferi şi pietoni au fost depistaţi încălcând normele rutiere, amenzile depăşind un miliard de lei vechi, după numai trei zile de controale. Unii au apăsat pedala de acceleraţie prea mult, alţii au făcut depăşiri riscante punând şi vieţile altora în pericol, în vreme ce pietonii au plătit pentru traversările aiurea. ,,În perioada 8-10 iulie 2016, pe raza județului Neamț s-au desfășurat acțiuni pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere și pentru asigurarea fluenței traficului rutier. În cele trei zile de acțiuni au fost angrenați 185 de polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră, ordine publică și transporturi, care au aplicat 886 de sancțiuni contravenționale în valoare de 111.185 lei și au dispus confiscarea unor bunuri în valoare de 2.400 lei”, a declarat subcomisarul Constantin Irina, ofiţerul de presă al IPJ Neamţ.

În cele trei zile, 41 de şoferi au rămas fără permis de conducere, 8 din cauza alcoolului și 11 pentru depășirea regimului legal de viteză. Poliţiştii au găsit nereguli tehnice la autovehicule în 21 de situaţii şi au retras certificatele de înmatriculare.

Din cele 20 de infracțiuni constatate în această perioadă, jumătate au fost la regimul rutier.

Cristina IORDACHE