Coincidență sau nu, dar una din temele Colegiului Prefectural de ieri a fost chiar ”Supravegherea sanitar veterinară și pentru siguranța alimentelor pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare”, programată cu cel puțin o săptămână în urmă. Între timp, o nuntă întreagă a fost lovită de această boală, dându-le autorităților o temă concretă, deși se observă o eschivare reală de la date concrete. Cazul de la Dulcești, mediatizat de Ziarul Ceahlăul pe 5 august era deja public. Totuși, nici ieri nu s-a spus despre ce restaurant este vorba, și, din cele relatate de directorul Direcției Sanitar Veterinare nici nu se va spune, pentru că circuitul privind datele de identificare ale companiilor sau numele acestora funcționează numai de jos în sus, pentru că așa prevede legea.
Nuntașii din Dulcești – s-a făcut această precizare, ieri, în cadrul Colegiului – s-au îmbolnăvit de la carnea de pui.
”Temperaturile ridicate din această vară au impus măsuri speciale și o monitorizare deosebită a regulilor ce trebuie respectate în perioadele de caniculă. Să nu uităm că avem o mare vulnerabilitate – piața centrală din municipiul reședință de județ, care funcționează în condițiile pe care le cunoaștem. Este perioada concediilor, nunților, taberelor de vară, fapt pentru care trebuie să fiți cu toții foarte atenți în scopul evitării apariției unor situații de urgență, care pot afecta sănătatea cetățenilor”, a spus prefectul Vlad Angheluță.
M.O.T.