Toamna se numără…boschetarii

29/10/2015

Montana3*Numărul boschetarilor a rămas același, ba mai mult, în unele „puncte fierbinți“, aceștia s-au înmulțit

Poliția Locală a municipiului Piatra Neamț a reluat, în forță, acțiunea de identificare a persoanelor fără adăpost care împânzesc străzile orașului sau a celor aciuate în diverse locuri devenite, în timp, adevărate focare de infecție. Ultima razie de acest gen a avut loc în noaptea de 27 spre 28 octombrie, în mai multe puncte din oraș. Polițiștii de la Locală nu au avut nicio surpriză însă, scenariul fiind același ca întotdeauna: rromii care se adăpostesc în ruinele fostei fabrici de lapte Montana s-au înmulțit, iar boschetarii care dorm în spatele complexului Pietricica și în incinta fostului cinematograf Cozla sunt aceeași ca și în anii trecuți și au aceleași metehne. Nu se pot despărți de viața de stradă și nici nu vor să meargă la adăpostul de noapte din cartierul Speranța.

La Montana, la o primă numărătoare s-au găsit nu mai puțin de 14 chiriași, de toate vârstele.

„Poliția Locală a municipiului Piatra Neamț a reluat acțiunile pe linie de ordine și liniște publică. De data aceasta au fost vizate zona fabricii Montana, Cinema Cozla și complexul Pietricica. Doar în ruinele de la fosta fabrică de lapte au fost depistate 14 persoane, toate de etnie rromă, 7 majori și 7 minori. O parte dintre acestea nu aveau acte de identitate, dar sunt cunoscute ca provenind din satul Borșeni, comuna Războieni. Toate au fost legitimate sau identificate și au primit sancțiuni contravenționale pentru lipsa actelor de identitate și pentru nerespectarea legislației privitoare la mediu, având în vedere faptul că aceștia aveau cai pe care îi lăsau nesupravegheați în zona fostului ICIL. Toate persoanele găsite acolo au fost îndrumate fie spre adăpostul de noapte din cartierul Speranța, fie în localitățile de domiciliu“, a declarat Gheorghe Apătatei, șef Birou Ordine Publică, Poliția Locală Piatra Neamț.

Poliția Locală Piatra Neamț va continua acțiunile de acest fel și în următoarea perioadă de timp și se are în vedere inclusiv reluarea raziilor în zonele comerciale în ideea de a stârpi fenomenul cerșetoriei, mai ales că venirea sezonului rece și apropierea sărbătorilor de iarnă aduc înmulțirea numărului celor care apelează la mila publică.

Irina ȘTEFĂNESCU