Tips & Tricks – Blugii ca piesă vestimentară formală

22/12/2019

Cu excepția evenimentelor mai speciale (de tipul unei nunți), blugii pot fi purtați aproape peste tot și poți arăta foarte elegant în ei. Cheia principală este să porți o pereche de blugi gri, albastru închis sau negru și totul va fi în regulă. Întrebarea este cum să te îmbraci în pantaloni din denim într-o manieră care arată formal și să nu se observe acest lucru? 

Iată câteva sfaturi despre blugii ca piesă vestimentară formală:

  • Poartă blugii cu o cămașă și blazer: nimic nu poate fi mai formal decât cămășile. Așadar, dacă ești confortabil cu ele, ia o cămașă bărbătească de aici, care să se asorteze cu blazerul și, prin urmare poți obține aspectul de ținută smart-casual. Nu uita să îți bagi cămașa în pantaloni și să lași nasturele de jos al sacoului deschis. Cea mai simplă metodă de a te îmbrăca în perechea ta preferată de blugi este să o asortezi cu un blazer. 
  • Poartă o cravată: un alt sfat este să îmbraci blugii și să porți o cravată în cazul în care vrei să duci aspectul la un nivel mai înalt. Acest lucru va avea nevoie de o armonizare delicată, deoarece structura cravatei trebuie să fie asortată cu celelalte părți ale ținutei. Așadar, poți opta pentru un model din lână neagră sau tricotată – evită să alegi ceva strălucitor. Indiferent cum legi nodul cravatei tale, nu uita să păstrezi aspectul cât mai simplu. Un look care a fost gândit foarte mult va fi destul de vizibil atunci când ieși în public.

Tips & Tricks pentru alegerea blugilor

În cazul în care vrei să porți blugi ca îmbrăcăminte formală, atunci trebuie să alegi o pereche avantajoasă, care să nu aibă talia înaltă sau care să nu fie prea scurți atunci când te așezi. Înălțimea pantalonului trebuie să ajungă la nivelul pantofului și, evident, să acopere glezna.

Pentru a avea un aspect și mai elegant, evită modelele cu logo-uri, aplicații, decolorări, imprimeuri, buzunare cu bijuterii sau alte accesorizări de genul acesta. Pentru a purta blugii ca ținută formală, este mai bine să alegi câteva nuanțe specifice, cum ar fi gri, deoarece poți face transforma această nuanță în ceva neutru și clasic. Însă, în același timp, este mai bine să eviți denimul negru, deoarece iese în evidență atunci când se asortează tot cu negru. Curelele trebuie să fie și ele integrate în stilul pe care îl adopți și cât mai subțiri, pentru a nu ieși în evidență prea mult. Un alt sfat este să nu porți niciodată șosete albe cu blugii, ci mai degrabă să alegi o culoare care să contrasteze cu restul outfit-ului.

În timp ce asortezi un blazer cu blugi, alege cu grijă ce model are sacoul. Cea mai bună opțiune este să porți totul împreună cu o cămașă albă din bumbac. De asemenea, asigură-te că blazerul nu se apropie de culoarea blugilor. Un alt sfat este să încerci să eviți pantofii de costum la această ținută deoarece vor da un aspect total nepotrivit – încearcă să combini blugii cu adidași albi sau ceva mai casual. 

Acestea fiind spuse, iată câteva argumente pentru a încuraja blugii ca piesă vestimentară formală, atunci când nu vrei să fii la patru ace. Nu uita să nu combini culori stridente sau blugi cu aspect de street style, pentru că vei ieși în evidență într-un mod negativ.

Sursă foto: shutterstock.com

Lasa un comentariu