Timpul mustește a vară

10/04/2018

*În unele zile, la Piatra Neamț, temperaturile aerului vor urca până la 23 de grade Celsius
Și pe parcursul acestei săptămâni vremea va fi caldă și cu puțini nori pe cer. Pe timp de zi, maxima aerului se va situa între 20 și 23 de grade Celsius. Vântul va avea unele intensificări izolate. Și noaptea va fi bine, minima din termometre va arăta în jur de 9 grade Celsius.
Astăzi, la Piatra Neamț, valorile maxime vor urca până la 23 de grade Celsius. Pentru mâine și vineri, meteorologii estimează un cer variabil și valori diurne de 21 de grade Celsius. Noaptea, minima aerului nu va scădea de 9 grade Celsius. În weekend, sunt așteptate temperaturi de 20-21 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult acoperit.
În Moldova, conform estimărilor realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, până în data de 13 aprilie, media valorilor termice diurne va fi de 20…22 de grade Celsius, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. După această dată se anticipează o scădere treptată, astfel media regională a maximelor termice, va ajunge la 14…15 grade Celsius în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior, la sfârșitul intervalului se va încălzi ușor, la valori de 17…18 grade Celsius. Media temperaturilor minime va fi în jur de 6 grade Celsius în primele două dimineți, apoi, în perioada 11 – 14 aprilie, media acestora va urca la 8…9 grade Celsius. După acest interval, nopțile vor fi mai răcoroase, cu minime termice, ce pot scădea sub 4…6 grade Celsius. În prima săptămână de prognoză va predomina o vreme frumoasă, iar ploi pe arii restrânse se vor semnala în jurul datei de 13 aprilie. În a doua săptămână, dar mai ales în perioada 16 – 18 aprilie, probabilitatea pentru ploi va fi ridicată.
Ieri după-amiază, la ora 14, în orașul de sub poalele Pietricicăi și la Târgu Neamț erau 22 de grade Celsius. La Roman se înregistrau 20 de grade Celsius. Pe masivul Ceahlău, valoarea din termometre indica 12 grade Celsius.
V. ANDRIEȘ