Ţepuiţi prin comenzi pe internet! Percheziţii, în Vâlcea, la persoane bănuite de fraude informatice

02/11/2017

Nemţenii care au trimis bani şi încă mai aşteaptă bunurile comandate de pe un site din Vâlcea ar fi bine să verifice dacă nu cumva au luat o mare ţeapă.
Ieri dimineaţă, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 6 percheziți domiciliare, pe raza județului Vâlcea, la locuinţele mai multor persoane bănuite că vindeau bunuri fictive pe internet.
“Din cercetări au reieşit indicii că, în perioada noiembrie 2013 – mai 2014, pe raza municipiului Drăgăşani şi a localităților limitrofe, s-ar fi constituit un grup infracţional organizat, iniţiat de una dintre persoanele bănuite, un bărbat, de 31 de ani, din Drăgășani. La acest grup ar fi aderat alte persoane, unele dintre acestea având rolul de a deschide conturi bancare în Polonia şi România ce erau puse ulterior la dispoziţia membrilor grupării. Victimele infracţiunilor ar fi fost determinate să vireze banii în aceste conturi, în schimbul unor bunuri achiziționate de pe internet, care însă nu existau. Până în prezent, au fost identificate 15 persoane vătămate, prejudiciul fiind estimat la 93.700 de euro”, a transmis, ieri, DIICOT, printr-un comunicat.
În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe telefoane, cartele SIM și un laptop, urmând să fie puse în aplicare 7 mandate de aducere.
Geanina NICORESCU