Țepar cu file CEC, trimis după gratii

14/09/2018

Judecătoria Tîrgu – Neamț a condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 5 ani de închisoare un patron din Săbăoani care dădea țepe cu file CEC fără acoperire. Omul achiziționa mărfuri fără a le mai plăti la termenul stabilit, amăgindu-și furnizorii cu file CEC fără să aibă vreun leu în cont.
“La data de 12 septembrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Roman însoţiţi de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Neamţ au depistat pe strada Alexandru cel Bun, din Roman un bărbat de 50 de ani, din Săbăoani pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost condamnat de Judecătoria Tîrgu – Neamț, la o pedeapsă privativă de libertate de 5 ani de închisoare pentru comiterea a nouă infracţiuni de înşelăciune”, a transmis Poliția Neamț.
Oamenii legii au stabilit că faptele inculpatului datează din 2013, când bărbatul a indus în eroare mai multor societăţi prin remiterea de file CEC, ce aveau înscrise diferite sume de bani pentru plata mărfurilor ce i-au fost livrate, fără ca banii să existe în cont şi fără intenţia de a achita contravaloarea mărfurilor. Penitenciarul Bacău îi va fi casă în următorii ani.
Geanina NICORESCU