Tentativă de furt la magazinul de bijuterii şi diamante Hagi Gold din Piatra Neamţ

13/01/2018

Infractorii au spart ziduri din alte două locaţii pentru a ajunge la valori, dar “operaţiunea” a eşuat
Ieri dimineaţă, un apel la 112 anunţa o tentativă de furt din magazinul de bijuterii Hagi Gold situate în centrul oraşului Piatra Neamţ. Imediat, mai multe echipaje de poliţie s-au mobilizat şi s-au deplasat la faţa locului, pentru investigaţii.
“Din primele cercetări rezultă că persoane necunoscute au pătruns, prin efracţie, în covrigăria Petru, unde au spart un zid pentru a intra în cafeneaua alăturată, din care au dorit să ajungă în magazinul de bijuterii. Au spart zidul despărţitor, dar nu au mai pătruns în incintă. Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea autorilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat. Nu putem oferi alte detalii, pentru a nu periclita ancheta“, ne-a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.
Oamenii legii desfăşoară o anchetă complexă pentru a stabili, cu exactitate, modul în care au acţionat infractorii şi care este identitatea acestora.
Conducerea Hagi Gold ne-a oferit un punct de vedere prin care atrage atenţia, tuturor celor care s-ar mai gândi să pună la cale un jaf, că firma este foarte bine păzită: “În noaptea de 11.01.2018 spre 12.01.2018 prin efracţie şi distrugerea pereţilor s-a pătruns în simigeria ”Petru”, pe Bdul Republicii, nr.26, iar ulterior prin a doua efracţie a pereţilor s-a pătruns în interiorul” Caffe Venezia” la aceeaşi adresă mai sus menţionată, de unde s-a încercat pătrunderea în incinta magazinului nostru de bijuterii şi diamante “Hagi Gold” situat în Bdul Republicii, nr.26. Încercarea a eşuat datorită sistemelor noastre de securitate, care sunt instalate în magazin, fiind o investiţie de ultimă generaţie. Toate magazinele “Hagi Gold” sunt dotate cu astfel de sisteme de securitate, tehnologie care garantează siguranţa”.
Mai mult, conducerea Hagi Gold precizează că toate magazinele şi bunurile sunt asigurate de o firmă de asigurări cu prestigiu.
Geanina NICORESCU