Tarife aprobate de Consiliul Județean Neamț pentru anul fiscal 2016

Consiliul JudeteanConsilierii județeni au aprobat, în ședința ordinară de Consiliu Județean, din 29 octombrie, tarifele pentru accesul la Teatrul Tineretului (TT), muzeele și casele memoriale din județ, la evenimentele de la Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ și la Biblioteca „G.T. Kirileanu“ pentru anul fiscal 2016.

Bilete și ale abonamente la Teatrul Tineretului

Pentru spectacolele obișnuite, cele din stagiunea Teatrului Tineretului, prețul pentru un bilet de acces la evenimentele din Sala Mare este de 26 de lei/lojă, de 20 de lei/stal și de 12 lei/balcon. Pentru Sala Studio biletul este de 20 de lei, iar preșcolarii, elevii și studenții vor plăti 10 lei pentru un spectacol din stagiunea TT-ului.

În cazul spectacolelor extraordinare sau pentru Festivalul de Teatru, prețul unui bilet în lojă sau în stal este de 40 de lei, în balcon de 20 de lei, în Sala Studio de 40 de lei, iar preșcolarii, elevii și studenții beneficiază de o reducere de 50%.

Cei care vor opta pentru abonamente, au de ales între: Abonamentul Junior, care include șase spectacole pentru elevi și studenți, la 50 de lei, Abonamentul Clasic, cu șase spectacole, la 100 de lei, Abonamentul Senior, destinat pensionarilor, la 80 de lei, Abonamentul VIP, două locuri în lojă la premiere, la 300 de lei, Abonamentul Premieră, cu două locuri în sală la premiere, la 200 de lei și Abonamentul Festival la 300 de lei.

„Carmen Saeculare“, servicii și spectacole

Pentru închirierea de autocare, „Carmen Saeculare“ va percepe minim 3,4 lei/km, iar pentru servicii de sonorizare minim 500 de lei/manifestare. Participarea Ansamblului folcloric la manifestări culturale va costa minim 2.000 de lei/concert.

Pentru cursurile specifice de canto clasic, canto popular, actorie sau pian, prețul va fi de 70 de lei/lună. Pentru cursul de instrumente muzicale se vor percepe 60 de lei/lună, în timp ce pentru cele de artă decorativă (handmade), pictură, artă fotografică, design, atelier media-jurnalism, școala bunelor maniere și educație în societate va fi perceput un tarif lunar de 50 de lei.

Prețul unui bilet la spectacolele din stagiunea muzicală este de cinci lei, elevii, studenții și pensionarii beneficiind de o reducere de 50%. Abonamentul pentru spectacolele din sală sau din aer liber la Festivalul Vacanțe Muzicale este de 10 lei.

Pentru prestări servicii editoriale de Editura Nona vor fi percepute tarife în funcție de serviciul oferit. Astfel, concepția grafică și design-ul de afișe, caiete program, flyere, diplome și bannere va costa 100 de lei/lucrare, înregistrarea foto-video va fi 500 de lei/eveniment, iar procesarea foto-video 300 de lei/eveniment. Pentru multiplicarea unui CD/DVD clientul va plăti 10 lei, în timp ce pentru culegerea de text pentru realizarea de cărți sau reviste va fi taxată cu 3 lei/pagina A4. Concepția și design-ul coperții va costa 50 de lei/lucrare, iar obținerea ISBN și a casetei CIP pentru alte lucrări va fi taxată cu 100 de lei.

Prețurile biletelor la muzeele și casele memoriale din județ

Cel mai scump bilet va fi cel de la Muzeul Cetatea Neamț, din Târgu Neamț, care costă 5 lei, iar prețul de persoană pentru un grup de minim cinci persoane este de 3 lei. Pentru găzduirea unui ceremonial religios la Cetatea Neamț se va plăti 500 de lei.

Biletul de intrare la Muzeul de Istorie și Arheologie din Piatra Neamț, la Muzeul Cucuteni, la Muzeul Memorial „Ion Creangă“ din Târgu Neamț, la Muzeul de Istorie din Roman costă 4 lei, iar în cazul grupurilor de minim cinci persoane, fiecare va plăti câte doi lei. Trei lei costă biletul de acces la Muzeul de Științe Naturale din Piatra Neamț, la Muzeul de Artă din Piatra Neamț, la Muzeul de Etnografie, la Casa Memorială „Calistrat Hogaș“, la Muzeul Curtea Domnească, la Muzeul de Istorie Bicaz, la Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț, la Casa Memorială „Veronica Micle“ din Târgu Neamț, la Muzeul de Artă Roman și la Muzeul de Științe Naturale Roman, în cazul grupurilor prețul fiind de doi lei/persoană. Preșcolarii, elevii și studenții vor plăti prețul redus pentru grup, chiar dacă merg individual.

Taxa de fotografiere în expoziții este de 10 lei, iar pentru filmarea de evenimente festive sau documentare în muzee se vor percepe 200 de lei. Pentru broșura de artă populară „Repere etnografice în județul Neamț“ se vor plăti 10 lei, iar pentru caseta cu nouă pliante cu hărți incluse „Trasee turistice în Ținutul Neamț“ 19 lei.

Prețuri pentru orice buzunar la Biblioteca „Kirileanu“

Copiii sărmani, cei din centrele de plasament, dar și persoanele cu dizabilități nu plătesc pentru eliberarea permisului de intrare în bibliotecă. Și pentru restul nemțenilor prețul este mai mult simbolic: 3 lei pentru eliberarea permisului și întocmirea fișei de contract, 2 lei pentru elevi, studenți, șomeri sau pensionari. Grupurile de minim 10 persoane de elevi/cadre didactice beneficiază de o reducere de 50%. Eliberarea unui nou permis, în caz de pierdere, costă trei lei.

Pentru multiplicarea de documente din colecțiile bibliotecii se vor plăti 30 de bani/pagina A4 pentru text sau ilustrații și 60 de bani pentru pagina A3. Scanarea de documente din colecțiile bibliotecii pentru o pagină A4 este un leu, iar legarea dosarelor de arhivare pe suport hârtie/carton – 3 lei. Filmarea, prelucrarea și copierea imaginilor video pe suport electronic costă 10 lei/jumătate de oră și 20 de lei/ora.

Prețul de închiriere a sălii cu dotări audio-video variază în funcție de numărul de locuri: până la 30 de locuri – 50 de lei/ora, 31-80 de locuri – 100 de lei/ora. Se fac reduceri pentru închirierea pe perioade mai mari: 11-20 de ore – reducere de 10%, 21-50 de ore – reducere de 20% și peste 50 de ore – reducere de 30%. Închirierea spațiului fără dotări audio-video pentru activități artistice sau educative, pentru mai mult timp, va fi taxată cu 20 de lei/oră.

Înscrierea la Clubul de vacanță sau la Atelierele pentru copii este de doi lei/zi, iar materialele necesare desfășurării cursurilor de limbi străine vor fi taxate cu 6 lei/cursant/modul curs.

Andreea AMARIEI