* CMI Urban vă invită la un adevărat festin de Crăciun
Zilele acestea, tarabele de la intrarea în hala agroalimentară a pieţei centrale din Piatra Neamţ sunt pline cu bunătăţuri care-ţi lasă gura apă. Oferta producătorilor veniţi din diferite zone ale ţării, la invitaţia Companiei Municipale de Investiţii Urban, abundă în cârnaţi afumaţi, tobă, pastramă de berbecuţ şi de porc, rotocoale de caşcaval afumat şi brânză de burduf. Pietrenii şi turiştii veniţi să petreacă sărbătorile în oraşul nostru îşi pot face aprovizionarea cu produse tradiţionale. Producătorii nu folosesc E-uri şi prepară bunătăţile prin metode numai de ei ştiute, care le scot în evidenţă savoarea autentică.
„La târgul organizat la Piaţa Centrală „Sfântul Gheorghe” din municipiul Piatra Neamţ am invitat 30 de producători”, a spus Elena Boengiu, directorul Companiei Muncipale de Investiţii Urban. „Scopul acestui festival este promovarea produselor tradiţionale româneşti, a căror calitate este recunoscută în întreaga lume”.
Târgul reuneşte producători din Argeş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Bran şi alte zone ale ţării. Ieri, comercianţii aproape că nu mai reuşeau să facă faţă solicitărilor, unele produse fiind, deja, pe terminate. „Nu am crezut că o să avem aşa vânzare; vă spun sincer, mai avem doar câteva bucăţi de şuncă şi de tobă, cârnaţii i-am terminat primii, iar muşchiuleţii de berbecuţ au avut succes nemaipomenit”, ne-a spus un producător venit din Argeş. Clienții care au testat produsele recunosc calitatea superioară a mărfii chiar dacă realizează că prețurile sunt mai mari decât la supermarket.
Datorită organizatorului CMI Urban, festivalurile tematice culinare au devenit tradiţionale în oraşul nostru. Numărul participanţilor a crescut de la un an la altul, fiind de notorietate bunele condiţii în care producătorii îşi pot etala mărfurile. Vânzătorii, înşişi producătorii, abia aşteaptă să intre în vorbă cu clienţii, să le spună cum reuşesc să transforme carnea proaspătă în delicii culinare, cât trebuie să stea în baiţ carnea de oaie înainte de a o pune la fum, ce condimente naturale sunt folosite pentru a-i da gustul desăvâşit.
Surprizele pentru această perioadă, a sărbătorilor de iarnă, nu se opresc aici. Conducerea CMI Urban vrea să încheie anul într-o atmosferă de sărbătoare, astfel încât va deschide un târg specific de iarnă şi pe platoul Curţii Domneşti, în zona de promenadă. Începând cu 22 decembrie 2012 şi şi până pe 6 ianuarie 2013, în zona Turnului lui Ştefan cel Mare vor fi deschise „căsuţele” amenajate special de sărbători, în care vor fi comercializate produse de sezon.