Tânărul suspectat de incendierile din Borlești, propus pentru arestare

14/02/2017

Tânărul, în vârstă de 19 ani, din Borlești, bănuit de incendierea intenționată a patru gospodării din localitate, urma să fie prezentat ieri la instanță cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii l-au identificat ca fiind autorul a patru infracțiuni de distrugere prin incendiere, ultima din noaptea de duminică spre luni. „În noaptea de 12 spre 13 februarie 2017, polițiștii Secției de Poliție Rurală Borlești au intervenit pentru cercetarea la fața locului în cazul unui incendiu provocat la o anexa a unei locuințe din localitate. În urma verificărilor efectuate de polițiști, în apropierea locului faptei a fost identificat un tânăr de 19 ani, din Borlești, care era bănuit de săvârșirea faptei“, a declarant inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Cercetările au fost extinse de polițiști, rezultând că tânărul ar fi incendiat alte două anexe și un stog de fân, de la începutul acestui an. Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Neamț. Ieri, urma să fie prezentat Judecătoriei Piatra Neamț cu propunere de arestare preventivă, astfel ca restul cercetărilor să fie făcute cu suspectul lipsit de libertate.

*Un pipirigean a tâlhărit un bătrân, în Gara Ploiești

În seara de 13 februarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu Neamț au identificat un bărbat de 47 de ani, din Pipirig, față de care Judecătoria Ploiești a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile. Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, după ce în data de 16 iunie 2016, la ora 21:20, în timp ce se afla pe peronul Stației CFR Ploiești Vest, din Ploiești, inculpatul a profitat de starea de vulnerabilitate a persoanei vătămate, un bărbat de 85 ani, și l-a deposedat, prin folosirea violenței, de suma de 1.700 lei, precizează sursa citată. Nemțeanul a fost încătușat și predat polițiștilor care au deschis ancheta. (C.I.)

< Articolul anterior
Ne mor lebedele!