Tânăr condamnat pentru viol, scos de poliţişti din ascunzătoare

04/12/2017

În ultimele 5 zile, în urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română, au fost depistate 135 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.
Au fost depistate 34 de persoane urmărite în temeiul legii, printre care s-a numărat şi un nemţean condamnat la 5 ani închisoare pentru viol. Dintre persoanele urmărite la nivel naţional, 25 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 3 aveau mandate de arestare preventivă, 2 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare și 4 aveau emise sentinţe de internare în unităţi medicale de specialitate.
Printre exemplele oferite de poliţişti se numără cel al unui infractor în vârstă de 24 de ani, din județul Neamț, care se sustrăgea executării unei pedepse de 5 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de viol. Acesta a fost depistat, la data de 27 noiembrie a.c., de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și încarcerat în Penitenciarul Bacău.
Geanina NICORESCU