Tâlharii de la Roman au fost prinşi

06/03/2019

La data de 4 martie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au identificat și reținut un tânăr, de 20 de ani, din Roman și un bărbat, de 35 de ani, din Bacău, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie.

 Investigațiile au arătat faptul că,  la data de 14 noiembrie 2018, polițiștii au fost sesizați de către un tânăr, de 18 ani, din Roman, despre faptul că în timp ce se deplasa pe o stradă din Roman, persoane necunoscute, profitând de neatenția sa, i-au sustras din buzunar telefonul mobil și alte bunuri, prejudiciul creat fiind de peste 670 de lei.

 În urma probatoriului administrat, cei doi au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

 Ieri, aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă.

Reclacitrant, exhibiţionist şi beat, a fost trimis la închisoare

Luni, 4 martie polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au depistat un tânăr, de 28 de ani, din Roman, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

 Acesta era condamnat de Judecătoria Roman  la o pedeapsă privativă de libertate de un an și patru luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii si liniștii publice și ultraj.

 În fapt, la data de 5 iunie 2016, tânărul,  în timp ce se afla pe raza localității Ion Creangă și pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a tulburat ordinea și linistea publică, prin amenințări aduse demnității persoanelor. De asemenea, a săvârșit în public acte de exhibitionism, amenințând cu acte de violență polițiștii care au intervenit la evenimentul sesizat.

 Polițiștii l-au condus și încarcerat la Penitenciarul Bacău.