Tăieri ilegale de arbori și fals informatic!

03/08/2018

Confiscare de aproape 160.000 lei și cu amendă de 10.000 de lei
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere Delicte Silvice împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei Silvice Neamţ au definitivat, în data de 2 august, cercetările la o societate comercială din Borca, specializată în exploatarea, debitarea şi comercializarea materialului lemnos. Rezultatele sunt falimentare pentru firma găsită cu grave nereguli.
“Din verificările efectuate a rezultat că societatea respectivă, cu sediul în Borca, în perioada 7 februarie- 12 iunie 2018 a expediat volumul total de 416,58 m.c. material lemnos cu avize de însoţire ce nu aveau coduri unice valabile ori cu avize ce nu erau înregistrate în Registrul de evidenţă a intrărilor-ieşirilor de materiale lemnoase. De asemenea, în anul 2017 societatea comercială a expediat un volum mai mare de material lemnos decât era marcat, fiind identificate mai multe documente cu regim special din domeniul silvic care nu corespundeau cu realitatea”, au transmis reprezentanții IPJ Neamț.
Având în vedere cele constate, poliţiştii au sancţionat societatea cu 10.000 lei amendă şi au confiscat valoric contravaloarea volumului de 416,58 m.c. material lemnos, respectiv suma de 156.814,50 lei.
Oamenii legii continuă cercetările sub aspectul infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals informatic.
Geanina NICORESCU