Tabăra micilor Hercule, la final

hercule

* Patru dintre participanţii nemţeni vor reveni în sală pentru performanţă

 

Cea mai lungă tabără de la Piatra Neamţ, începută pe 15 iulie, se încheie în această dimineaţă. O parte dintre copii a  început să plece de ieri, dar mulţi au preferat să stea până la ultimul antrenament. Hercule din Carpaţi, cum a fost denumită acţiunea, s-a realizat printr-un proiect finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, cu finanţare europeană. La Piatra Neamţ, s-a concretizat într-o tabără de lupte greco-romane, pentru 27 de copii cu vârste între 11 şi 16 ani, din trei judeţe: Neamţ, Botoşani şi Satu Mare. Participanţii au fost selecţionaţi de antrenori de specialitate, care au avut de căutat copii cu potenţial pentru a fi iniţiaţi în acest sport. Şi s-au găsit suficienţi, fiecare judeţ alegându-se cu cel puţin doi viitori performeri. Din Neamţ, patru vor reveni la sală, pentru a se apuca serios de greco-romane.

„A fost o acţiune reuşită din toate punctele de vedere. Copiii au avut ocazia să se iniţieze într-un sport şi să lege noi prietenii. Ar fi bine să putem continua aceste acţiuni”, a declarat Ioan Purcaru, antrenor la CS Ceahlăul, gazda taberei.

La fel de mulţumit s-a declarat şi cel de-al doilea tehnician prins în această acţiune, botoşăneanul Victor Baciu, care ar propune totuşi o altă desfăşurare pe viitor.

„Cred că 28 de zile sunt prea multe. Ar trebui împărţite în două perioade. Apar tot felul de probleme emoţionale, cum ar fi dorul de părinţi. Copiii nu se mai concentrează, iar tabăra nu mai este eficientă”, a declarat antrenorul de la Botoşani.

Participanţii nu s-au plâns foarte mult, însă, deşi programul de tabără a semănat cu unul de cantonament. Ei au avut şi câte două antrenamente pe zi, adaptate la capacitatea fiecăruia de efort şi înţelegere. În tabără s-au aflat şi copii cu dizabilităţi, de la şcoala “Alexandru Roşca”, şi instituţionalizaţi.