Tabăra de creaţie „Aripi de înger”, încununată de succes

tabara 1

Sub cerul prieteniei,

 Iniţiativa preotului paroh Petru Munteanu de la Parohia „Sfinţii Voievozi” din Săvineşti, de a organiza o tabără de creaţie, a prins rădăcini, iar anul acesta ajuns la a VIII- a ediţie. Pe chipurile copiilor care s-au adunat, în după-amiaza de 27 august, în curtea Centrului social „Popasul iubirii milostive” din Săvineşti, la festivitatea de încheiere a acțiunii create de părintele Petru Munteanu, nu se putea citi decât bucuria lucrului împlinit, fericirea că sunt mai aproape de Dumnezeu, că au prins „aripi de înger”.

Tabăra de creaţie „Aripi de înger”, ediţia a VIII-a, a adunat peste 215 participanţi din România şi 51 de elevi şi dascăli din Germania, China şi Republica Moldova.

„Este un început de legături foarte frumoase, care s-au legat în cadrul taberei de creaţie, este un început de prietenie, de amintiri pe care copilaşii le vor duce, în scurt timp, pe băncile şcolii”, a spus părintele Petru Munteanu, parohul bisericii „sf. Voievozi” din Săvineşti. „Ei vor împărtăşi aceste amintiri colegilor de şcoală, dascălilor, părinţilor, şi ne dorim ca Bunul Dumnezeu să ne dea ajutor tuturor şi să ne putem revedea cu mila Lui şi cu darul binecuvântării Sale şi la ediţiile viitoare”.

Premiul de excelenţă a fost acordat, din partea dascălilor voluntari, celui care a făcut posibilă această întâlnire a copiilor cu arta plastică, cu muzica dar şi cu creaţia literară şi mai ales cu prietenia: părintelui Petru Munteanu. În semn de mulţumire pentru vacanţa minunată care le-a fost oferită în cadrul acestui proiect, copiii din Basarabia i-au pictat portretul, iar reprezentanţii Organizaţiei „Hilfe für Osteuropa” , susţinătoare a tuturor acţiunilor caritabile întreprinse de parohia „Sf. Voievozi”, au reliefat caracterul deosebit al celui care le-a oferit copiilor inima şi harul.

Ajunsă la a VIII-a ediţie, tabara s-a dovedit a fi un real succes, dovadă fiind numărul foarte mare de participanţi, dar şi rezultatele muncii lor. Pereţii centrului social au fost „tapetaţi” cu sute de schiţe, icoane pe hârtie, pe sticlă, piatră şi lemn, realizate de tinerii artişti. Faţă de anii trecuţi, tabăra a fost susţinută la şcoala veche, renovată din fonduri asigurate de parohia Sf. Voievozi şi cu sprijinul mai multor persoane fizice şi instituţii, precum şi prin grija consiliului local şi al primăriei Săvineşti. De asemenea, tabăra a fost susţinută cu sprijinul autorităţii locale, al Primăriei Piatra Neamţ, şi cu fonduri primite drept sponsorizare de la oameni cu suflet şi firme cu renume sau mai puţin cunoscute, pentru care părintele Munteanu a acordat diplome de excelenţă drept mulţumire.
Cei mai talentaţi copii din tabără au fost premiaţi, iar toţi copiii au primit medalii care să le amintească despre „crâmpeiul de Rai” în care şi-au petrecut o parte din vacanţă.

„Eu mă numesc Elena Ana Andrei. Aici am pictat, am desenat, am învăţat poezii, am cântat şi, iată, am fost premiată pentru excelenţă”, ne-a spus una dintre cei mai mici participanţi, îmbrăcată în costul popular.

„Mi-a plăcut foarte mult, pentru că am cunoscut persoane noi, locuri noi, şi a fost foarte frumos totul”, a spus Ana Maria Andrieş.

Geanina NICORESCU