Sute de sms-uri pe zi între primar și consiliera personală

08/11/2013

dochia1 dochiadum2 dochiadum1

Colaborare strânsă între demnitar și subordonată
*și câte 140-150 de mesaje scrise a trimis primarul Ciubotaru de la Dochia, într-o singură zi, consilierei sale de imagine
*SMS-urile erau expediate de pe unul din telefoanele de serviciu ale lui Iulian Ciubotaru
*de pe alt telefon de serviciu, primarul i-a dat sarcini consilierei Crina Cioineag, tot prin sms, dar prin roaming, și când acesta se afla în Austria sau Germania

N-au știut basarabenii de la Ozone că șlagărul lor cu “nu-mi răspunzi la e-se-mes, / eu te sun atât de des” ar putea deveni imnul comunei nemțene Dochia… Dar nu există instituție publică în România în care sms-ul oficial, pe telefonul oficial, de serviciu, să aibă o utilizare mai aplicată ca la vârful administrației dochiene.
Sute de sms-uri pe zi – sute! – expedia în perioada iulie – august primarul Iulian Ciubotaru de pe unul din telefoanele sale de serviciu (o să vedeți de ce ”unul”) pe telefonul personal al consilierei sale personale Crina Cioineag. Nu o să spunem câte sms-uri sau apeluri primea înapoi pentru că – așa cum scrie mai sus – telefonul consilierei e personal și acest articol abordează doar partea de subiect de interes public (adică abonament pe bani publici, telefoane cu sim-uri decontate din bani publici, sms-uri sau apeluri generate dintr-un grup de telefoane pentru care operatorul de servicii trimitea factura la instituția publică).
Pentru că primarul de Dochia a făcut deja plângere penală unui angajat din Primărie pe care-l acuză de cele mai grave infracțiuni de serviciu sau care au legătură cu viața sa privată, se impune precizarea că, în urma acestui articol ne asumăm și astfel de riscuri. Dincolo de un răspuns oficial (vedeți mai jos) în legătură cu REGIMUL PUBLIC a tot ceea ce e decontat din ban public și nu aduce atingere siguranței naționale (să fim serioși!), mai mult, analizăm oportunitatea de a-l ajuta pe primarul Ciubotaru prin publicarea în serial (că, evident, nu încap într-o singură zi) a unor documente care arată strânsa colaborare (și ne referim, firește, doar la aspectul profesional!) dintre el și respective angajată.

140 de sms-uri de la primar la consilieră!

Rămânând în registrul strict profesional, Crina Cioineag este o pietreancă specializată în administrație public. De aproximativ un an lucrează la Primăria Dochia pe o funcție pe care, în traducere popular, lumea o asimilează cu ”consiliera personală a primarului”. De fapt, după lege, este vorba de ”cabinet demnitar” tradus – ca sarcini, atribuții, drepturi etc – la nivel de administrație public locală.
Fără îndoială că această doamnă – într-o perioadă în care angajările în administrația publică locală erau blocate de celebra ”Ordonanță Boc” pe care Cabinetul Ponta nu a anulat-o – este foarte pricepută (imagine?, programe europene?, scheme de finanțare?, achiziții publice?, legilație? etc) din moment ce a prins ”fereastra” angajării prin sita tot mai zgârcită a administrației.
Iar dovada cea mai elocventă a priceperii ei este faptul că primarul de Dochia comunică foarte aplicat, apăsat și des cu această subordonată direct.
Cum? Probabil în diverse moduri. Informații ajunse la ziarul Ceahlăul confirmă măcar parțial această bună colaborare. Dovada? Sute de sms-uri pe zi plecate cu zel din telefonul întâiului bărbat al obștii din Dochia spre telefonul personal al priceputei consiliere personale.

De la 0740/401704 – fără număr!

Câteva poze atașate acestui text vorbesc mai bine decât milioane de cuvinte. În data de 19 iulie 2013, din telefonul de serviciu al primarului Iulian Ciubotaru (care figurează ca atare în bazele de date de la Prefectură, Consiliul Județean, Guvernul României, SRI etc) pleacă un prim apel telefonic – spre un număr oarecare – la ora 7,41. Apoi, altele. De la ora 11,35, incep să zboare ”e-se-me-surile” spre numărul 0741/7093×4, despre care un sfert din Dochia și un sfert din Piatra Neamț știu că aparține ”domniței Crina”. Când și când mai e și alt apel, spre altceva. Per total, până la 21,30 sunt vreo 130 de sms-uri.
Mai există vreun demnitar, mare (premier, ministru, deputat, primar…) care să dea unui subordonat sms-uri fără număr?
A doua zi – era într-o zi de sâmbătă – istoria se repetă. Strînsă comunicare pe probleme – firește, administrative!!! – începe pe la 10,48 și, iar după ”fără număr” (vezi foto) – se termină după ore bune și tot după peste 100 de sms care pleacă din telefonul primarului Ciubotaru.
Duminică, 21 iulie 2013, activitatea din telefonul cu numărul 0740/401704 începe, la ora 10,51, cu un sms la numărul consilierei. Dacă tot a fost zi de week-end, să nu credeți că, per total, comunicarea acestor zeloși bugetari, a fost mai leneșă. Nuuu – iarăși peste 130 de sms-uri plecate de la Iulian Ciubotaru spre Crina Cioineag până la ora – să mai zică cineva că nu lucrează bugetarii cu spor – 21,32.
Va urma…

Daniel VINCA

Primarul Ciubotaru: „Nu cunosc numărul acesta!”

Ieri – așa cum e și firesc – am reușit să luăm și un punct de vedere primarului Iulian Ciubotaru. Face to face.
„Nu cunosc acest număr”, a spus domnia sa. La explicația cum că există înregistrarea unei convorbiri în care subordonata sa se recomandă la acel număr, confirmă că lucrează la Primăria Dochia, Iulian Ciubotaru a venit cu mai multe argumente pe care, firește, i le consemnăm.
Un argument ar fi că angajata respectivă are un alt număr de telefon de serviciu. Da, și?
Un alt argument al primarului Ciubotaru a făcut referire la legislația datelor cu caracter personal. Inutil să pierdem spațiul aici să explicăm că acest articol se referă la sms-urile care pleacă dintr-un telefon plătit din bani publici, la activitatea unui demnitar public plătit din taxe și impozite etc.
Primarul Iulian Ciubotaru a făcut referire – așa, voalat, civilizat – și la plângerea penală intentată unei salariate care ar fi comis ”crima” de a fi divulgat date similare precum cele ajunse în posesia ziarului Ceahlăul.
Altă suită de argumente ale aceluiași demnitar se refereau la subiecte care țin de următoarele episoade ale acestui subiect – pentru că urmează și partea cu sms-uri din străinătate – așa că le veți vedea la momentul respectiv.
O replică însă care merită consemnată, din partea aceluiași ales este: ”Cum demonstrați că este numărul acelei angajate?”. Răspuns – nu vă faceți griji!
Citiți în ziarul de maîine ce spune Institutul de Politici Publici despre „secretul” facturilor plătite din bani publici.

 

23 Comentarii la acest articol. Alatura-te conversatiei.

 1. contribuabil 07/11/2013 la 23:11 -

  D-le Vinca , de mult locuitorii comunei Dochia ,asteptau acest articol pe care Dvs .l-ati publicat in ziarul ceahlaul.Cand urmeaza si celelalte ,abuzuri pe care primarul le-a facut?(balastarea,podetele,indicatorul de intrare in comuna etc,si eliminarea consilierilor incomozi,cu adeziuni facute la PNL),Astept cu mare nerabdare si publicarea acestor aspecte!

 2. screech 07/11/2013 la 23:22 -

  Se vede treaba ca domnu’ primar tine la tinuta colectiva si muncitoreasca, la obladuirea sms-sistica cu care ne-a inzestrat statul…faptul ca sms-urile curg, demonstreaza activitatea extracerbata din cadrul biroului comunal…d-na este imaginea muncii primaresti pe care se sprijina , marele demnitar comunal…icoana, la care se roaga pentru a ajuta societatea civila…agenda zilnica in care scrie cata hartie igienica ii trebuie pentru a elimina un pranz barosam…NOI suntem carcotasi…dar munca, in comunele nemtene este pe primul loc…pai iti dai seama ce degete agere are domu’ primar…cam cat de fericita, profesional vorbind, se simte d-na consilier…asteptam cu nerabdare continuarea…

 3. luca 08/11/2013 la 9:04 -

  Se vede de la o posta ca aveti ceva personal cu primarul de Dochia D-le Vinca ,ok, dar de ce nu faceti un articol si cu fata domnului fost vice TOT DE PRIMA PAGINA care si la ora actuala de un an de zile sta pe un post la scoala trecut in acte oficiale de ingrijitor si ea sta toata ziulica la calculator si este platita tot din bani publici si altii ii fac treaba ca de cei de la PSD ameninta cu telefoane ,maidanezii care va alimenteaza cu articole toata vara au facut manifeste si le-au trimis prin comuna noastra referitor la aceast subiect.Lumea este dezgustata de conducatorul local PSD care numai asta urmareste scandal in comuna ,nu ar face nimic alceva constructiv

 4. ionut 08/11/2013 la 9:17 -

  De ,nu mai ai voie sa vorbesti frate nici SMS sa dai ca esti urmarit de contabila sefa facuta peste noapte ,am ajuns mai rau ca pe timpul lui Ceausescu cand te urmarea securitatea .

 5. luca 08/11/2013 la 9:31 -

  Domnule vinca sa inteleg ca aveti ceva personal cu primarul nostru ca de-o bucata buna de vreme scrieti articole numai despre el .Mai sunt oameni in comuna noastra care stau degeaba pe bani publici ,poate va deplasati la fata locului sa vedeti ca tot articol de prima pagina este,sa vedeti cum 2 femei de servici fac curatenie in trei scoli ca cea dea treia care este angajata pe post de ingrijitor sta toata ziua la calculator deoarece ste fata fostului vice OM DE PSD

 6. Iza 08/11/2013 la 10:15 -

  In poza se vede 0,00 RON , daca erau asa multi bani cheltuiti pe sms-uri unde e valoarea??? … lumea se bucura de ofertele companiilor de telefonie mobila … rautatea altora se vede ca e gratuita

 7. radu 08/11/2013 la 11:02 -

  Asta cu costuri 0 e vrajeala pentru prosti. Ce aveti pe coloana aia se refera la costuri suplimentare, daca sunt sau nu. Dar fiind vorba de un abonament de grup, in cadrul acelui abonament, se ofera celor din grup o cantitate de apeluri si sms intre ei (uneori nelimitat), o alta cantitate de apeluri si sms in retea, si o alta cantitate in celelalte retele nationale.
  Tot pachetul acesta costa o anumita suma de baza. Deci sms-urile cu costuri suplimentare zero costa, dar sunt incluse in pachetul de baza platit din banii Primariei Dochia. Pricepeti doamna Iza? Sau stiati si doar incercati sa pacaliti lumea?

 8. contriboabil 08/11/2013 la 11:15 -

  hai sa ne kkm pe noi de azi inainte nu mai folosim telefonul , codul morse e cel mai bun…

 9. ce conteaza 08/11/2013 la 14:01 -

  …cu dedicatie, doar astora cu interese politice: fratilor, realizati ca 140-150 sms-uri in 10 ore sunt 14-15 mesaje pe ora??? Consider ca un om normal cu familie, copii si alte activitati pe care le are de dus la bun sfarsit pe parcursul unei zile, nu are timpul necesar sa scrie atatea mesaje…pai ganditi-va ca ar trebui sa stea cu telefonul legat de gat! Asta se cheama Sabotaj Politic cu Ilegalitati.
  Eu zic sa va vedeti de treburi pe-acasa, sa incepeti sa bucatariti sau orice altceva, inafara de politica, ca nu va pricepeti ! Nu aveti logica in continut! Mult noroc la un paharel, la crasma de dupa colt(sa nu va vada nimeni, ca daca veti fi observati, s-ar putea sa va gasiti numele scris prin vreo gazeta puturoasa de scandal!

 10. Ionut Corfu 08/11/2013 la 14:04 -

  Cretiniii atat au vazut aici. Ca cineva are ceva cu primarul ca da sms-uri si ca de fapt ele sunt moca. Tot astia aleg parlamentul si presedintele. Muriti un chinuri!

  • FODOR 08/11/2013 la 22:23 -

   ar fi bine stimabile sa nu iti mai permiti mirlaneste , sa faci lumea cretina.
   daca ar fi schimbate literele c si f din numele dumitale cu un p si c ar rezulta un nume ce ti se potriveste.
   dumneata nu ai alta ocupatie cit de cit mai onorabila si serioasa decit de a face pe oameni cretini ?

   • Ionut Corfu 09/11/2013 la 16:32 -

    De ce sari ca ars? Te regasesti printre cretini? Spune “saru`mana ” ca te-am bagat in seama! De obicei nu faca asta cu maimutele cu pedale.

    • FODOR 09/11/2013 la 21:03 -

     Domnuleee !
     Esti de-a dreptul jalnic !
     Te contemplu , fiindca imi dau seama ca starea dumitale de….este mult mai grava decit mi-am imaginat-o eu !
     Iti doresc numai bine , insanatosire grabnica , dupa care care cu siguranta in viitor , te vei manifesta prin comentarii , ca un om onorabil , serios… si respectabil.
     Se pare caci dumneata poate ai mincat niscavai bureti otravitori….care ti-au afectat grav comportamentul.
     In prezent deocamdata comportamentele dumitale negative si de prost gust lasa de dorit.
     Oricum nu prea are cine te baga in seama , se pare caci singurel te bagi in seama si iti dai in mod gratuit importanta…
     Rusinos , dar…adevarat !

 11. gelutu 08/11/2013 la 14:46 -

  astia 2 oare tot mandatul o so tina numai asa cu sms uri? dar sotii lor oare ce parere au bai dochienilor?

 12. biet cetatean 08/11/2013 la 19:34 -

  S-a intrebat oare d-l VInca de faptul ca ne-am cam plictisit de aceste articole atat de slabe??? Oare nu mai are subicte inferesante acest judet?? Interesul cui il urmareste? El cu ce se alege din toata povstea asta? Se intreaba cineva? Mai bine ar cauta subiecte importante, care sunt cu adevarat de intres major!!!! Nimic nu justifica sa intri cu bocancii in viata cuiva!!!

  ADMIN: Subiectul din ziar si abordarea jurnalistica se refera strict la subiectul de interes public – folosirea unui telefon de serviciu. Dumneavoastra spuneti ca se intra “cu bocancii in viata cuiva”. Ce vreti sa spuneti? E vorba de altceva decat ceea ce se scrie in ziar, adica de “colaborarea profesionala”?

  • contribuabil 09/11/2013 la 14:09 -

   ar trebui scris si celelalte marsavuri facut de domnul fostul vice Paduraru , si stiti foarte bine la ce ma refer …

 13. contribuabil 08/11/2013 la 21:19 -

  Treziti-va oameni buni!!!,chiar nu v-a afecteaza cu nimic tot ce se intampla in comuna noastra??,si toate marsaviile primarului?,am ajuns sa nu mai putem spune ca suntem din dochia!!,rusineeeee,acest om fara pic de bun simt ,de responsabilitate,de caracter si tot ce vreti dumneavoatra ,a ajuns sa calce tot in picioare ,incredibil cum unii ii dati dreptate ,sau sunteti in rudele dumnealui!!!ce tot atat “CE AVETI CU PRIMARUL”treziti-l din somnul adanc al prostiei si al nesimtirii ,ESTE PRIMAR!!!!!!, un om a carui functie trebuie sa dea exemplu de ,conduita,bun simt si tot ceea ce tine de principii,ca de asta a fost ales!!!!!Rusineeeee,d-le primar ,si nu-i mai cautati scuze ,el singur si cu buna stiinta a intrat in tot rahatul asta ,de unde se pare nu vrea sa iasa,sau acesta este stilul lui de viata ,de moralitate si de bun simt….

 14. contribuabil 08/11/2013 la 21:58 -

  Daca primarul comunei,ar fi avut interes ptr cetatenii din comuna ptr a realiza ceva substantial si nu numai ptr interes pur personal,nu s-ar fi ajuns,la aceasta situatie mai mult decat mizerabila ,si nimeni nu ar fi avut de comentat ceva la adresa dumnealui. Referitor la cele scrise in ziarul ceahlaul dupa cum stiti,este a 4 oara in care comuna dochia este tarata in acest spectacol urat !La cele 150sms pe zi trimise spre colaboratoarea lui!!!! ,cat de naivi sunteti unii sa credeti ca sunt probleme de serviciu??cei care i-l aparati in mod sigur sunteti la fel ca acest iresponsabil primar …m-a duce gandul sa cred ca un procent ridicat de persoane din comuna ,v-a meritati soarta in totalitate!cei care i-l aparati pe acest om fara caracter ,nu vom putea sa ajungem niciodata nicaieri, prin faptele care se dovedesc prin acte oficiale ,in speta subiectivismul celor scrise in ziar ,nu poate exista!Voi cei care ii dati dreptate ,foarte putini cei drept nu sunte-ti vocea dochiei …..realitatea este alta la fata locului ,a ajuns de rasul Romaniei!!

 15. dochian 08/11/2013 la 22:59 -

  Chiar ca avem un primar tare!!! Esti tare primare ca poti sa scrii atatea mesaje! sa mai treci pe la orange sa mai face cate un contract pe primarie, poate mai dai si la altii telefoane, la toata comuna. Sa fim o comuna unita sa comunicam intre noi. Sau tu, scuza-ma am uitat, ai preferintele tale. Adevarul este ca n-ai treaba, de cand tot apari pin ziare, nici in dos nu te mai doare. Pe de o parte ii bun asa ca ne mai vad si altii si stiu ca mai exista comuna asta, dar pe de alta parte…nu prea. Primar ai intrat, masina ti-ai luat, casa ai renovat si Dochia ai ruinat. Bravo!!!

 16. oana 09/11/2013 la 9:08 -

  d-LE Vinca de ce nu postati toate comentariile ???? oare de cine sunteti manipulat

 17. contribuabil 09/11/2013 la 11:42 -

  ne este rusine sa spuem ca suntem din Dochia,vai de zilele noastre,ar trebui din respect pt familiile lor sa isi de-a demisia…dar cu cei doi nu au bun simt si respectnu vor face asta

 18. contribuabil 09/11/2013 la 13:31 -

  da de ce sa-si dea demesia ,,,,de unde stiti ca e adevarat ..cum e presa ,ce sa faca primarul sa arunce haina pt doi purici ,,,nu-i corect mai bine la-ti lasa sa- si faca treaba ,sa faca dreptate ca destul personalul inpreuna cu contabila sefa ani la rand ne-au furat comuna si acum nu mai pot face nimic de aia se razbuna pe primar ,,,

 19. oana 09/11/2013 la 13:34 -

  frumoasa poza cu primarul ,de unde ati luato domnule ziarist ati avut acordul persoanei in cauza sa o publicati!!!!!

  ADMIN: o persoana care accede la o functie publica isi asuma o expunere publica mai mare in dauna libertatilor si drepturilor individuale. Poza la care faceti referire a fost luata dintr-un spatiu public numit facebook. Utilizatorii de fb nu sunt proprietarii “sertarului” cu wall-ul lor ci utilizatori cu drepturi speciale. De exemplu, platforma de socializare ofera posibilitatea unor setari de confidentialitate fata de terti. Din moment ce acele setari nu sunt fructificate si o poza sau informatie e lasata la liber, Mark Zuckerberg (fondatorul si proprietarul fb) nu solicita drepturi de autor pentru aceste fotografii care odate plasate pe fb sunt proprietatea lui, nu a celor care au iluzia ca ei sunt proprietarii unui sertar de fb.
  Mark Zuckerberg nu ne va da in judecata :). Dar e liber oricine crede altceva sa o faca. Chiar si dumneavoastra, draga “Oana”. Dar dumneavoastra ce calitate aveti in legatura cu acest subiect si cu poza incriminata?