Surprize înaintea concursului pentru funcţiile de conducere în învăţământul nemţean: Derogare pentru directoarea Şcolii nr.5, fosta şefă a CCD Neamţ şi alţi 8 profesori

 

În total, în judeţul Neamţ sunt râvnite 253 de posturi de director

Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ a validat, “pe ultima sută de metri”, înscrierea în concurs a zece dintre candidaţii  din cauza dosarelor incomplete.

“Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat derogare de la prevederile art.9 alin.2, respective 10 alin 3 din Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar, şi ca urmare a acestei derogări au fost validate dosarele de înscriere pentru următorii candidaţi: Vasilescu Apostol Sorina Mihaela, Secară Lăcărmioara, Aisăchioaiei Ioan, Roşanu Mariana Doina, Olaru Milica, Găină Judith, Gheorghiţă Magdalena, Margine Adina Raluca, Mărieş Cornelia – Claudia, Moroşanu Dorin”, a precizat prof. dr. Viorel Stan, inspector şcolar general în cadrul ISJ Neamţ.

Derogarea a fost acordată pentru a le maid a o şansă celor care nu au depus toate documentele la dosar din motive întemeiate.

Astfel, a reintrat “în cărţi” profesoara Lăcrămioara Secară, fost director al Casei Corpului Didactic Neamt pe vremea PNL, care vizează funcţia de director sau director adjunct, fie de la Colegiul Tehnologic Spiru Haret Piatra Neamţ, fie de director sau director adjunct la Şcoala Gimnazială Daniela Cuciuc din Piatra Neamt. Prof. Mariana Roşanu, actual director la Şcoala nr.5 din Piatra Neamţ, doreşte să-şi păstreze funcţia, profesoara Judit Găină se vrea director la Liceul Sportiv Roman ori director plin la Şcoala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza, din Roman, la Moldoveni concurează Cornelia Claudia Măries, pentru CJRAE – Sorina Mihaela Vasilescu Apostol, pentru Liceul Dimitrie Leonida – Ioan Aisăchioaei, pentru Şcoala Iustin Pîrvu din comuna Poiana Teiului – Milica Olaru,  Magdalena Gheorghiţă se vrea la conducerea Liceului Vasile Sav Roman, pentru Colegiul Naţional Ştefan cel Mare Tîrgu Neamţ au reintrat în „joc” Adina Raluca Margine şi Dorin Moroşanu, iar la Liceul Vasile Conta Tîrgu Neamţ – Luminiţa Agape.

Proba scrisă va avea loc astăzi, 12 octombrie. Interviul și evaluarea CV-ului se vor desfășura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie. Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă alocată depunerii contestaţiilor: 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016. Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister este programată în data de 16 decembrie  2016.

Prima componentă presupune susţinerea unei probe scrise, care constă în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă cu itemi elaborați de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Cu acest prilej vor fi evaluate aptitudinile cognitive şi competențele manageriale ale candidaților, ambele cu o pondere de 50%. Ulterior, la nivelul comisiilor judeţene şi cu monitorizarea observatorilor desemnaţi de minister, candidaţii vor susţine alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezența candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor și punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv un interviu în fața comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenție, calitatea și susținerea de către candidația ofertei manageriale și a unui plan operațional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute, conform criteriilor și punctajelor din metodologie. Toate probele sunt obligatorii.

Geanina NICORESCU