Studiu: Independența financiară la 20 de ani – Ce presupune și care sunt inconvenientele ce apar?

10/05/2019

În jurul vârstei de 20 de ani, în cazul majorității tinerilor se instalează ideea de independență, ceea ce implică automat separarea de locurile natale și încercarea de a clădi o viață și o existența  pe cont propriu. În timp ce multe persoane visează deja la avantajele locuitului singur și la un grad ridicat de intimitate, fără dar și poate, în momentul în care decid să îşi ia viața în mâini, vor realiza că se vor confrunta cu destul de multe probleme și situații neașteptate, cărora trebuie să le facă față.

Ce presupune independența financiară?

Câștigarea și întreținerea propriei existente poate reprezenta un subiect destul de dificil, mai ales în România, unde salariile sunt raportate invers proporțional la cheltuielile minime lunare ce apar. În special tinerii, au senzația că vor reuși, încă de la primul contract de angajare, să câștige suficienți bani pentru a reuși să ducă o viață confortabilă și liniștită, lucru ce nu se întâmplă tocmai așa. Faptul că au studiile în curs de desfășurare, iar despre experiență în piață muncii rar se poate vorbi la această vârstă, face că majoritatea tinerilor să descopere o experiență nu tocmai plăcută în ceea ce privește independența din punct de vedere financiar.

Descoperă care sunt cele mai mari piedici ale acestei situații!

  • Gestionarea necorespunzătoare a banilor și lipsa acestora

Pe lângă faptul că salariile din România sunt mici, imprudența tinerilor în ceea ce privește gestionarea resurselor financiare face ca lucrurile să fie cu atât mai dificile. Mulți dintre aceștia apelează la un credit pentru nevoi personale în situații limita, atunci când nu fac față investiților financiare sau pur și simplu când banii nu sunt suficienți pentru a acoperi cheltuielile necesare unei existente obișnuite. Dacă și tu faci parte din această categorie, trebuie să știi că vei vei găsi întotdeauna în Credităm.ro un prieten de nădejde, ce va găsi pentru ține cele mai bune și avantajoase oferte de creditare existente pe piață. În acest fel, vei putea obține mult mai rapid un credit rapid sau o altă formă de împrumut care să se plieze nevoilor şi cerințelor tale.

  • Dorința de a atinge obiectivele propuse mult prea rapid

Tinerii sunt caracterizați în general de impulsivitate și nu au suficientă răbdare ca lucrurile să se întâmple pas cu pas. Își doresc mult prea devreme o viață stabilă din punct de vedere financiar, o existența lipsită de griji. Din nefericire, însă, mai ales în România este foarte dificil că acest lucru să se întâmple. Trebuie să te străduiești cu mult mai mult și trebuie să faci sacrificii considerabile pentru a obține siguranța unui cămin sau confortul unei vieți liniștite. În acest context, majoritatea tinerilor aleg să plece în afară țării, unde salariile sunt mult mai avantajoase, lucru ce le permite să își îndeplinească dorințele într-un timp mult mai scurt, decât s-ar întâmpla pe teritoriul propriei țări.

  • Tinerii nu cunosc termenul de „a economisi”

Banii rezultați din diferite venituri constante sau periodice sunt priviți de către persoanele de vârste fragede drept o modalitate de a evada din lumea cotidiană, din rutină. Studiile arată faptul că doar 25% dintre cei cu vârste cuprinse între 20 – 25 de ani se gândesc să pună niște bani deoparte, în timp ce mai bine de 70% dintre aceștia își folosesc resursele financiare câștigate pentru a își îndeplini dorințele cele mai arzătoare, precum călătoriile, construirea unei imagini și a unei garderobe impresionate, dar și în alte scopuri ce le aduc un beneficiu imediat, nu unul care să aibă o continuitate și o evoluție în timp.

Așadar, acestea sunt cele mai importante aspecte ce țin de independența financiară la o vârstă fragedă, destul de greu de obţinut chiar si după 30 de ani.

Surse foto:

www.pinterest.com