STUDIU: Bicicletele electrice, tot mai cautate in tarile Uniunii Europene

12/04/2019

Poluarea, alimentatia nesanatoasa si sedentarismul reduc considerabil calitatea vietii. Daca se alatura si un nivel de stres mereu in crestere, pachetul este complet pentru a cauza probleme majore  de sanatate. Pentru a echilibra balanta, tehnologia imbina utilul cu placutul si ofera alternative. Bicicleta electrica este un mijloc modern pentru a face miscare si de a iesi din tumultul cotidian. In loc sa petreci ore bune stand pe scaun, in masina, in drum spre locul de munca, mai bine pedalezi si castigi atat timp, cat si sanatate!

Statisticile arata ca in tarile UE bicicleta electrica a devenit un mijloc de transport des utilizat.  Unele state au ales sa incurajeze achizitia acestor vehicule prin acordarea unor reduceri sau tichete in valoare de cateva sute de euro. Austria este un exemplu in acest sens. In Romania abia acum incepe sa ia avant vanzarea bicicletelor electrice, cu toate ca, tara noastra le produce si le  exporta de multi ani. Datele prezentate de Eurostat arata ca in 2016, Romania a fost al patrulea exportator de biciclete electrice din Uniunea Europeana, situata in clasament dupa Germania, Belgia si Olanda.

De ce sa optezi pentru o bicicleta electrica?

sursa foto: https://www.dbsolar.ro

E simplu sa faci miscare! In teorie! Cu practica este mai greu. Nu de alta, dar de fiecare data cand vrei sa iesi la alergat parca te simti obosit si iti pierzi orice chef. Daca ti-ai facut abonament la sala, dar nu ai mai ajuns, e cumva de inteles. Sigur ai stat peste program la lucru, ori ai intarziat in trafic. Sau poate ai luat masa tarziu si numai de alergat pe banda nu ai  avut chef. Cam asa se intampla mereu cu orice tentativa de a face miscare! Daca te regasesti in randurile de mai sus ai putea incerca sa faci miscare altfel! In drum spre serviciu! Daca vrei sa iti achizitionezi o bicicleta electrica, comanda de aici si vei descoperi o multime de avantaje. In primul rand, vei  castiga timp pretios, deoarece vei ajunge mai repede la serviciu  si vei face si miscare.

Iata ce alte avantaje iti mai aduce un atfel de vehicul:

  • Te vei relaxa, vei fi mai activ si mai eficient. O plimbare dis de dimineata cu bicicleta iti poate da un refresh. Vei deborda de energie!
  • Nu te vei obosi foarte tare si nici nu vei ajunge transpirat la destinatie, deoarece motorul bicicletei  va prelua aceasta sarcina si te va ajuta la pedalat
  • Vei plati mai putin pentru transport decat daca ai merge cu masina personala
  • Nu va trebui sa te mai invarti minute in sir pentru a cauta un loc de parcare.
  • Vei folosi un vehicul prietenos cu mediul inconjurator

Bicicletele electrice sunt limitate sa  atinga o viteza maxima de aproximativ 25 de kilometri/h. Acest lucru inseamna ca nu ai  nevoie de niciun fel de permis pentru a merge cu acest vehicul. Daca te gandesti la un scuter electric, trebuie sa stii ca unele ating o viteza de 60 de km/h . Acestea trebuie inmatriculate si ai nevoie de permis pentru ele.

Orice decizie ai lua, important este sa iti aduca cat mai multe avantaje, sa iti faca zilele mai relaxante si sa fii multumit de alegere.

Lasa un comentariu