Studenţii şi absolvenţii din România pot obţine mai uşor Certificatul Internaţional de Psihoterapeut

11/08/2015

www.vegeldaniel.comFaţă de anul trecut, cerinţele minime pentru obţinere a avizului de liberă practică în psihoterapie s-au modificat. Formarea în psihoterapie integrativă îi scuteşte pe cursanţi să urmeze şi studii masterale la finalizarea studiilor de licenţă. În urma parcurgerii programului educaţional, aceştia pot obţine toate gradele profesionale, de la psiholog practicant sub supervizare până la psiholog principal.

Asociaţia de Cercetare, Consiliere şi Psihoterapie Integrativă, în colaborare cu Centrul Psiho Blue, organizează, în perioada 5-6 septembrie 2015, la Timişoara, un nou curs de formare profesională pentru obţinerea avizului de liberă practică în psihoterapie integrativă şi certificatul european de psihoterapeut. Cursurile de formare sunt acreditate de Colegiul Psihologilor din România (COPSI) şi de Asociaţia Europeană de Psihoterapie Integrativă (EAIP).

Programul educaţional are o durata totală de 5 ani, din care 3 ani până la etapa de psihoterapeut sub supervizare, şi încă 2 ani până la etapa de psihoterapeut autonom. După primii 3 ani de formare se obţine avizul de liberă practică pentru profesia psihoterapeut sub supervizare şi persoanele în cauză îşi pot deschide un cabinet individual de psihoterapie. Cursurile se organizează modular, sâmbăta şi duminica, cu o frecvenţă aproximativă de o odată pe lună (aproximativ 10 module pe an). Programul de formare se adresează studenţilor anul III şi absolvenţilor de la mai multe specializări, precum: psihologie, medicină, psihopedagogie specială, asistenţă socială, sociologie, filosofie, teologie.

La finele programului de formare, absolvenţii vor obţine aviz de liberă practică din partea Colegiului Psihologilor din România, certificatul european de psihoterapeut integrativ din partea Asociaţiei Europene de Psihoterapie Integrativă, certificatul european în psihoterapie din partea Asociaţiei Europene de Psihoterapie şi certificatul internaţional de psihoterapie din partea Asociaţiei Mondiale de Psihoterapie.

Echipa de formatori este una mixtă, aceştia fiind atât din România, cât şi din ţările europene.

“Este o ocazie minunată, mai ales pentru studenţii din anul final şi pentru absolvenţii de facultate, pentru a parcurge acest curs de formare, în urma căruia pot obţine avizul de liberă practică în domeniul psihoterapiei integrative şi certificatul european şi internaţional de psihoterapeut. Am inclus în echipa de formatori şi psihologi reputaţi de la Asociaţia Europeană de Psihoterapie Integrativă, astfel încât aceste cursuri de formare să fie recunoscute la nivel european şi internaţional”, a declarat dr. Oana Maria Popescu, preşedintele Asociaţiei de Cercetare, Consiliere şi Psihoterapie Integrativă şi directorul Centrului Psiho Blue.

Geanina NICORESCU