Strategia de pariuri sportive pe care o îndrăgesc pariorii români

Ca peste tot, și în România există mirajul îmbogățirii din pariuri. Fiecare încearcă să găsească secretul ca să iasă pe plus lună de lună, preferabil fără să muncească foarte mult pentru profit.

Cine este parior știe că sunt mai multe modalități de a-ți gestiona bugetul. Toate sunt incluse în noțiunea de Money Management (management al banilor). Pe scurt, sunt două categorii de pariori. Unii obișnuiesc să schimbe miza de la un bilet la altul, în funcție banii pe care îi au la dispoziție și de cât de riscant cred că este pariuri. Alții folosesc diverse strategii de pariere, ca să nu existe prea multe variabile. 

Există strategii bazate pe mărirea mizei prin progresie aritmetică (precum Martingale, Fibonacci, Kelly) și există strategii precum cea cunoscută sub denumirea „Cota 2”. Concret, cea din urmă strategie presupune împărțirea bugetului în părți egale și plasarea lor pe bilete care au cota 2.00 (cu aproximație).

O strategie simplu de înțeles

Nu trebuie să fii matematician ca să îți dai seama că se obține profit dacă jumătate plus unu dintre bilete sunt câștigătoare. De exemplu, dacă avem un buget de 1.000 de lei și îl împărțim în 10 pariuri de câte 100 de lei, vom fi pe plus dacă ne ies minim 6 bilete. Este o strategie simplu de înțeles și ușor de aplicat, două „calități” care fac să fie îndrăgită de jucătorii din țara noastră.

Popularitatea ei este demonstrată și de faptul că mai toate site-urile de pronosticuri sportive au rubrica specială pentru cota 2, în care sunt postate bilete cu această cotă, formată de obicei din două sau trei selecții. Piețele din care provin aceste selecții sunt diverse: rezultat final, goluri, cornere și chiar cartonașe galbene. 

Un bilet cu cota 2 care nu este single poate fi obținut din două selecții (cote 1.45 și 1.40), din trei selecții (cote 1.30, 1.25 și 1.25) sau din mai multe, dar nu este indicat. Pentru un parior priceput, nu ar trebui să fie prea greu să găsească trei selecții cu cota maximă 1.30, chiar dacă sunt multe surprize în sport. 

Ideal ar fi, însă, să existe o singură selecție pe bilet. În procente, un pariu cu cota 2.00 are 50% șanse să fie câștigător. Șansele reale sunt, însă, mai mari în cazul pariurilor de valoare, întrucât cota reală este mai mică decât cea afișată pe site-ul operatorului de pariuri online. 

Indiferent de numărul de selecții de pe bilet, folosirea acestei strategii de pariere nu scutește pariorul de analizarea meciurilor. Revenind la exemplul de mai sus, nu putem să alegem la întâmplare zece cote de 2.00 și să punem câte 100 de lei pe ele, sperând că vom avea noroc și măcar șase vor fi câștigătoare. Chiar dacă sunt integrate în categoria „jocuri de noroc”, pariurile sportive nu ar trebui tratate chiar așa.

În aceeași ordine de idei, este contraindicat să copiem mecanic biletele de pe site-urile despre care vorbeam, chiar dacă, în general, tipsterii își argumentează alegerile. Pentru un plus de siguranță, e bine să vedem și noi despre ce este vorba în meciurile respective. (Și) în pariuri, două minți sunt mai bune decât una singură.