Stilul Feng Shui în căminul tău

13/01/2018

*Plante care atrag prosperitate și fericire
În practica Feng Shui, plantele ocupă un loc aparte, specialiștii spunând că ele sunt aducătoare de noroc și de energie pozitivă, de bunăstare și de iubire. Feng Shui este o tradiție a poporului chinez și merită aplicată, întrucât se fundamentează pe o experiență milenară.
Principiile, regulile ori recomandările feng shui se bazează pe bunul simț și se regăsesc sub o forma sau alta și în tradițiile altor popoare. Bunăoară și în frumoasele tradiții românești se regăsesc multe aspecte sănătoase, în deplină concordanță cu mediul înconjurător și cu bunul simț, uneori extrem de asemănătoare cu principiile Feng Shui
Vrei să aduci aerul Feng Shui în căminul tău? Iată câteva din plantele care atrag prosperitatea și fericirea.
*Bujorii sunt asociați cu dragostea și romantismul
Bujorii sunt plante decorative absolut senzaționale datorită florilor bogate și colorate în nuanțe vibrante de roz, alb sau roșu. În practica Feng Shui, bujorii sunt asociați cu dragostea și romantismul, motiv pentru care “acționează” cel mai bine atunci când sunt amplasați în dormitor, lângă pat. Specialistii spun că un bujor care se află în apropierea cuplului, are puterea de a reaprinde flacăra pasiunii.
Pentru ca bujorii să nu atragă energii negative în casă, nu ar trebui sa fie tăiați și ținuți în buchet. Cel mai bine este să-i poți cultiva în ghiveci.
Filodendronul este considerat planta banilor, iar în practica Feng Shui se spune că atrage prosperitatea și fericirea în casă. Specialiștii spun că frunzele de filodendron ar trebui să fie mici. În caz contrar, planta s-ar transforma într-un parazit.
Lucky Bamboo este, de departe, cea mai cunoscută plant[ Feng Shui. Experții spun ca bambusul norocos atrage sănătatea, dragostea și prosperitatea în casă. Micul bambus are nevoie de apă curată și de un spațiu aerisit. Nu este pretențios, dar dacă vrei cu adevărat să obții efectele pozitive ale bambusului norocos, trebuie să-i ștergi frunzele de praf și să-l așezi într-o zonă luminoasă din casă.
*Plante cu „lipici” la afecțiune, dragoste, sensibilitate și încredere
Arborele de jad este una dintre plantele Feng Shui care atrag bunăstarea în casă. Pentru ca efectele plantei să fie cele dorite, este bine să îngrijești cu atenție arbustul. Curăță-l de frunzele uscate, udă-l de fiecare dată când solul se usucă, permite-i să capteze razele soarelui, dar nu-l așeza lângă fereastră. Specialiștii în practica Feng Shui susțin că arborele de jad atrage energii pozitive în casă atunci când este așezat lângă o ușă, într-un loc nici umbros, nici exagerat de luminat.
Bulbii de crinii, lalelele si zambilele sunt asociate cu abundența. Aceste plante nu ar trebui ținute în casă dacă sunt taiate, deoarece au tendința de a atrage energii negative. Daca doresti să atragi energiile Feng Shui bune, specialiștii recomandă să ții plantele în ghiveci si să le îngrijești corespunzator.
Gardeniile sunt plante Feng Shui asociate cu afecțiunea, onoarea, dragostea față de persoanele apropiate, sensibilitatea și încrederea. Daca și tu vrei să aduci un strop din cultura Feng Shui în casă și dorești să atragi prosperitatea și energiile pozitive, asează mai multe ghivece cu gardenii în camere spațioase, aerisite și luminoase.
Specialistii spun că gardeniile pot fi destul de pretențioase, în sensul că trebuie să fii foarte atent câtă apă le oferi și câtă lumină naturală le lași să primească. Tot ce este în plus sau în minus le poate dăuna.
Tina CONDREA-ZĂPODEANU