Ștefură și Meraru înoată la Pitești

16/12/2016

Ana Maria Ștefură și Ionuț Meraru, de la CS Delmadi Piatra Neamț, vor concura la finele acestei săptămâni la Campionatele Naționale de Poliatlon, rezervate cadeților, 12-14 ani, fete și băieți, care au loc în bazinul de la Pitești. Cei 2 sportivi pietreni, însoțiți de antrenorul Cătălin Stan, vor concura la Pitești în cele 6 probe obligatorii, 100 și 200 metri liber, 200 mixt, 100 bras, 100 fluture și 100 spate, iar clasamentele finale vor fi întocmite în urma timpilor acumulați în cele 6 probe. Medaliată la naționalele de cadeți în 2016, Ana Maria Ștefură are ca obiectiv principal la aceste naționale, obținerea uneia sau mai multe medalii, și clasarea între primele 8 sportive, iar pentru Ionuț Meraru, aflat în premieră la un concurs de asemenea anvergură, scopul principal este verificarea potențialului sportiv.

„Ne punem speranțe mari în Ana Maria Ștefură, o sportivă care a confirmat până acum și sperăm să confirme și la aceste naționale. Vreau, dacă se poate, cel puțin o medalie de la ea, și un loc bun în clasamentul final, iar pentru Ionuț Meraru, concursul este în primul rând unul de verificare. Sper ca amândoi să înoate cât mai bine și să obțină timpi superiori în cele 6 probe“, a declarat Adrian Zaharia, antrenorul-coordonator de la CS Delmadi.

Ana Maria Ștefură și Ionuț Meraru au 12 ani, fac parte din grupa de performanță și se pregătesc de mai mulți ani la CS Delmadi Piatra Neamț.

CS Delmadi își premiază sportivii

Asociația „Club Sportiv Delmadi“ își va premia la finele acestui an cei mai buni sportivi, care au obținut rezultate la competițiile interne și internaționale la care au participat. Gala Delmadi va avea loc luni, 19 decembrie, de la ora 18, la Hotelul Ceahlău din Piatra Neamț, și este una inedită și în premieră, în condițiile în care nu se mai desfășoară ca anii trecuți la bazinul de la Vip Sangym, ci într-un cadru mult mai festiv. Nu vor mai fi reuniuni de înot, iar organizatorul, CS Delmadi, va premia aproximativ 150 de persoane, sportivi și părinți, dar va acorda și o serie de premii speciale unor colaboratori ai clubului. Premiile vor consta în bani, trofee de excelență, diplome speciale și tricouri, iar printre premiați vor exista și copii care au avut un an reușit, care au venit constant la antrenamente și pregătiri, nu au lipsit aproape deloc, iar munca și perseverența lor a fost răsplătită cu rezultate dintre cele mai bune.

„Ne-am gândit ca Gala Delmadi din acest an să fie mai specială, în primul rând pentru că vrem să răsplătim și eforturile celor din spatele copiilor, și anume părinții care, mulți dintre ei, au făcut anumite sacrificii. Vrem să-i premiem și pe ei, și de aceea spun că festivitatea va fi una specială. Avem pregătite mai multe surprize pentru toți invitații noștri și sperăm ca toți să se simtă foarte bine. Pe lângă premierea propriu-zisă, am pregătit și mai multe programe artistice, îi vom avea alături de noi pe cei de la Ansamblul Folcloric «Mugurașii Mărgineniului», conduși de doamna director Dorina Surdu, vom avea și un cor de la Iași, iar o orchestră și un DJ profesionist va încânta atmosfera pe toată durata galei. Festivitatea de premiere va fi moderată de Alina Căsăndrescu, fostă prezentatoare de la Est Tv, noi sperăm fie o reușită și să ne bucurăm cu toții de rezultatele sportivilor noștri din acest an“, a declarat Adrian Zaharia, organizatorul Galei Delmadi.

 

Sport

Neamțul își va premia marți sportivii

Ca la fiecare final de an, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Neamț își va premia cei mai buni sportivi și antrenori, pentru rezultatele deosebite pe care le-au avut în 2016. „Gala Sportului Neamț 2016“ se va desfășura marți, 20 decembrie, de la ora 11, în sala Calistrat Hogaș a Consiliului Județean, iar organizatorii vor premia atât sportivii de la disciplinele olimpice, câte și cele neolimpice. De asemenea, vor fi acordate și o serie de premii speciale unor persoane care de-a lungul anilor și-au pus umărul la dezvoltarea sportului din județ, care au format și crescut sportivi, care au condus instituții, și care acum au ieșit la pensie. Vor fi premiate și cluburi care au împlinit o anumită vârstă și, ca la fiecare gală, premiile vor consta în bani, diplome și trofee. „Gala Sportului Nemțean 2016“, este organizată de DJTS Neamț, Primăria și CL Piatra Neamț, iar bugetul este unul destul de important, de 70 de mii de lei, bani oferiți de mai multe instituții și sponsori.

„Putem spune că 2016 a fost un an modest în rezultate, în special cele de la competițiile internaționale, dar ceva mai bun decât 2015. Au fost rezultate bune, dar și mai puțin bune, iar marea noastră satisfacție este aceea că cluburile din județ și-au mărit numărul de membrii, au apărut din ce în ce mai mulți sportivi. La capitolul nerealizări putem puncta secția feminină de lupte de la Roman, care an de an cucerea medalii, dar care în acest an nu a mai urcat pe podium. Marele nostru of, dacă putem spune așa, este acela că județul Neamț nu a fost reprezentat de niciun club la Jocurile Olimpice, nu am avut sportivi de la noi care să ne reprezinte la Rio de Janeiro. Asta este vechea noastră meteahnă a nemțenilor, descoperim și creștem sportivi, îi facem campioni naționali sau mondiali, dar până la juniori. Nu avem banii necesari să-i ținem la noi și la seniorat, și vin alte cluburi și ni-i ia, care le oferă contracte mult mai avantajoase. Trebuie să specificăm faptul că la gala din acest an vom premia rezultatele obținute doar de la Campionate Balcanice în sus, nu mai premiem tot felul de concursuri de un nivel scăzut. Vom premia medaliați la campionate europene și mondiale, respectiv la cupe europene sau mondiale. Noi suntem arhi-mulțumiți pentru bugetul pe care îl avem la dispoziție pentru gala din acest an, eu și colegii mei am făcut toate eforturile pentru a strânge cât mai mulți bani, pentru a avea un buget care să-i mulțumească pe toți. 70 de mii de lei este o sumă considerabilă pentru județul nostru și sperăm să-i mulțumim pe toți cei care vor primi distincții. Sperăm să fie o reușită și să ne bucurăm de întâlnirea cu cei mai talentați sportivi și antrenori din județ, marți, de la ora 11, la sala de festivități de la CJ“, a declarat Gheorghe Paisa, directorul de la DJTS Neamț.

Festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi va dura aproximativ o oră, iar înainte de premiere, ansamblul folcloric Floricică de la Munte va susține un program artistic.

 

Handbal

România a ratat calificarea în semifinale. Iuganu, un gol cu Danemarca

România – Danemarca 17-21 (10-12)

Naționala de handbal feminin a României a ratat calificarea în semifinalele Campionatului European, după înfrângerea de miercuri seară, scor 17-21, în fața echipei similare a Danemarcei, națională care, de altfel, în urma acestui succes, a obținut biletele pentru semifinale și se va bate cu Olanda pentru o medalie.

Din păcate, tricolorele nu au mai repetat, și în fața danezelor, evoluțiile bune din partidele precedente, cel puțin în faza de atac, și au fost întrecute de o națională care a vrut să-și ia revanșa, după ce România le-a eliminat în primăvară în turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice. După o primă repriză mai echilibrată, nordicele au evoluat din ce în ce mai bine în repriza a doua, când s-au desprins decisiv, iar în final s-au impus la o diferență de 4 goluri, scor 21-17. Ana Maria Iuganu, de la CSM Roman, a început din nou meciul ca titulară pe postul de extremă stânga, a ratat primele două aruncări la poartă, a marcat ulterior un gol, singurul al ei în această confruntare, după care a fost schimbată de antrenorul Martin Ambros. După acest eșec, România a terminat pe 3 în grupă și joacă astăzi, la Goteborg, o partidă la fel de importantă, contra formației care a terminat pe locul 3 în cealaltă grupă, Germania. Cine câștigă acest duel, obține locul 5 la Campionatul European și se califică matematic la turneul final al Campionatului Mondial din 2017.

România încheie europeanul din Suedia cu 4 victorii, în fața Rusiei, Croației, Ungariei și Cehiei, și două eșecuri, cu Norvegia și Danemarca. În semifinale se vor întâlni, Danemarca – Olanda, respectiv Norvegia – Franța.