Stan Viorel: Infarctul miocardic este una din cele mai temute boli

01/11/2018

Deputatul P.S.D. Neamţ Stan Viorel a subliniat, într – o declaraţie politică, faptul că, infarctul miocardic este una din cele mai temute boli, o afecţiune care omoară, an de an, tot mai mulţi români. 

Pacienţii ajung să subestimeze riscurile şi complicaţiile infarctului miocardic. După ce încep să se simtă bine, uită că inima lor are nevoie de mai multă atenţie, de faptul că trebuie să se prezinte la controale regulate, la medicul cardiolog şi la medicul de familie, să respecte recomandările de tratament făcute de medic. Pentru că doar aşa pot ţine sub control factorii de risc cardiovascular şi pot evita ca această boală să le fie fatală. 

Trebuie să recunoaştem faptul că România este mult mai pregătită să facă faţă infarctului astăzi. Medicii sunt mai pregătiţi, avem mai multă aparatură pentru a putea trata mai repede bolnavii care suferă un infarct. Inclusiv Ministerul Sănătăţii a lansat un Program Naţional de tratament invaziv al infarctului miocardic acut. Un program care salvează vieţi prin accesul rapid al unui numar mare de pacienţi cu infarct miocardic acut la metode de tratament moderne şi eficiente de tratament invaziv. Şi datorită căruia s-a redus la jumătate mortalitatea cauzată de această afecţiune.

Vreau să trag un semnal de alarmă. Vreau să îndemn pe toată lumea să nu ignore simptomele acestei boli. O spun pentru că îmi pasă de sănătatea poporului român. Dar şi pentru că ştiu cât de dureros este să pierzi pe cineva drag din cauza acestei afecţiuni. 

Vreau să aduc un omagiu celor care au fost răpuşi de această boală. Şi să-i îndemn pe cei care încă mai au şansa să meargă la medic!

Deputat PSD Neamţ

Prof. Stan Viorel