Sondajul zice, primarul traduce: Toate bune și frumoase în Primăria Piatra Neamț

chitic-foto-mircea-albuMunicipalitatea pietreană a realizat un sondaj privind gradul de satisfacţie al cetăţenilor faţă de serviciile de informare şi comunicare furnizate de primărie.  „Sondajul a fost realizat pe  parcursul a zece zile, în ultima săptămână din luna ianuarie şi începutul lui februarie, pe 160 de subiecţi chestionaţi. Din total, 25% au fost persoane cu vârste cuprinse între 45 şi 65 de ani, iar 75% între 20 şi 45 de ani. Unele răspunsuri sunt ca un mesaj de bun venit la acest chestionar. La întrebarea aţi fost mulţumit de răspunsul primit în urma solicitării informaţiei?, 100% din cei chestionaţi au răspuns afirmativ. Vom vedea ce vor reflecta sondajele următoare”, a spus Dragoş Chitic, primarul interimar al municipiului Piatra Neamţ. De asemenea, la „Cum apreciaţi atitudinea funcţionarului”, 100% au răspuns „ politicos, serviabil, eficient”. Niciunul din subiecţii chestionaţi nu şi-a exprimat vreun reproş faţă de atitudinea funcţionarilor cu care au intrat în contact.

Rezultatele sondajului arată, printre altele, că 56,25%  din subiecţi sunt mulţumiţi  de proiectele derulate de primărie, 25% -„destul de mulţumiţi” iar 18,75% au răspuns- „satisfăcător”. În ceea ce priveşte activitatea primarului, 50% dintre subiecţi au apreciat-o ca fiind „foarte bună” , 31,25%- „bună”, iar 18,75%-satisfăcătoare.

O altă întrebare din chestionar a vizat priorităţile pentru dezvoltarea oraşului, pe primul loc se clasează construirea de locuinţe. „Am identificat şi noi această problemă şi suntem pregătii să acţionăm pe trei căi pentru rezolvarea acesteia, atât prin fonduri proprii pentru mansardarea unor blocuri, în principal în cartierul Speranţa, avem în vedere şi internatul de la Liceul Auto, despre care s-a mai vorbit. O altă cale ar fi solicitarea de fonduri de la Guvern, cu alocarea unui teren şi asigurarea cofinanţării necesare, dacă ANL va avea bani pentru realizarea de locuinţe în Piatra Neamţ. O altă soluţie ar fi absorbţia de fonduri europene pentru construirea de locuinţe”, a declarat primarul. Pe locul doi se situează dezvoltarea infrastructurii de drumuri şi utilităţi, iar pe locul 3, s-a clasat propunerea primăriei de acoperire a pârâului Cuiejdi, pentru a crea noi locuri de parcare, un proiect cu fonduri europene pe care autorităţile pietrene încearcă să-l facă eligibil. „La capitolul alte sugestii, foarte des a apărut sesizarea asfaltarea străzilor, ceea ce noi o considerăm o prioritate”.   În agenda anului 2015, au fost alocate sume  inclusiv pentru  asfaltarea a minim 5 kilometri de străzi anul acesta, din  cei 30  de kilometri neasfaltaţi. Conducerea primăriei şi-a propus ca 15 km să-i prindă într-un program european, iar diferenţa să fie rezolvată din bugetul local, într-un interval  de maxim 3 ani, ceea ce înseamnă cam 5 km pe an. ”Dacă, prin absurd, nu vom obţine fonduri europene,  30 de km  într-un ritm de 5 km pe an, ar însemna ca în 2020, în municipiul Piatra Neamţ să nu mai existe nicio stradă nemodernizată. Dacă vom obţine şi fonduri, atunci 15 km vor fi realizaţi prin proiecte europene şi estimăm că până în 2018, toate străzile să fie modernizate”,  a spus primarul Dragoş Chitic.

Chestionarul a fost postat şi pe site-ul primăriei şi poate fi completat de oricine doreşte. Primăria va continua cu un sondaj şi cu personalul de la Biroul Comunicare,la camera 20, la sfârşitul fiecărei luni

Ingrid CIOFOAIA

Foto: Mircea ALBU