Șomerii din Neamț, instruiți cu ajutorul proiectelor europene

27/10/2015

cursuriPluri Consulting Grup, în parteneriat cu Tuv Rheinland România SRL și Asociația ADL Progres din Piatra Neamț, încheie, pe 30 octombrie, proiectul „Consiliere, ocupare și reafirmare“ (COR), al cărui scop principal a fost reducerea șomajului prin îmbunătățirea nivelului de educație, formare profesională și facilitarea integrării pe piața muncii a șomerilor din Regiunile Nord Est și București-Ilfov.

Cu un buget total de 2.903.733,90 lei, cei trei parteneri au reușit să consilieze 749 de persoane, iar alte 78 s-au angajat în urma activității de mediere. „Au fost 617 persoane care s-au înscris la cursurile de formare profesională, iar 581 dintre acestea au obținut certificate de absolvire recunoscute la nivel național și internațional. Totodată, au fost furnizate servicii de consiliere antreprenorială individuală pentru 56 de persoane din grupul țintă, iar 12 persoane au fost selectate și și-au deschis o afacere proprie“, a declarat George Serghie, managerul de proiect.

În cadrul aceluiași proiect, au fost organizate 44 de cursuri de formare profesională pentru 13 ocupații distincte, printre care se numără: inspector în domeniul sănătății și securității în muncă, lucrător în izolații, auditor în domeniul calității, coșar sau confecționer asamblor articole din textile.

Beneficiarii proiectului au primit și un „Îndrumar pentru șomeri“, realizat în cadrul proiectului, care conține informații necesare celor aflați în căutarea unui loc de muncă: cum să-și caute un loc de muncă, cum să-și scrie CV-ul, cum să se prezinte la un interviu și care sunt greșelile frecvente pe care le fac cei care se prezintă la interviu. „Sperăm ca ceea ce a fost prezentat la cursuri să fi fost util șomerilor, sperăm ca oamenii să poată folosi informațiile respective de-a lungul timpului și să se bucure de avantaje de pe urma lor“, a precizat Maria Talpă, din partea partenerului ADL Progres.

Andreea AMARIEI