Şomerii aşteptaţi la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

01/04/2015

BURSA1 BURSA*Anul trecut, în Neamţ, acelaşi târg de joburi a strâns 1.023 de persoane şi 85 de angajatori

În ultima vineri din luna aprilie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ va ridica „cortina” celui mai important eveniment de pe piaţa muncii, respectiv Bursa generală a locurilor de muncă.

Ca de fiecare dată, această acţiune îşi va deschide porţile la Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ. La bursă, sunt aşteptaţi nemţenii care n-au de lucru sau pentru cei care doresc o altă slujbă. Anul trecut, la aceeaşi acţiune au participat 1.023 de persoane şi 85 de angajatori, care s-au prezentat cu 675 de posturi vacante. Principalele ramuri de activitate afişate de angajatori au fost în construcţii, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte şi servicii. Cele mai multe slujbe au fost în Roman (342), Piatra Neamţ (250) şi la Târgu Neamţ (83). Ca urmare a acestui târg, 35 de persoane au fost angajate pe loc, si 311 au fost selectate în vederea încadrarii, dintr-un total de 1023 şomeri.

La nivel naţional, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a transmis următorul comunicat de presă:”În data de 24  aprilie 2015 se va organiza Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Evenimentul se va desfăşura la nivelul celor 41 de agenţii judeţene şi cea a municipiului Bucureşti, şi se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc să se reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi de menţinere a raportului de muncă pe termen mediu şi lung. Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitantul locului de muncă.

Reamintim că la Bursa Generală a Locurilor de Muncă din anul 2014 au fost oferite 29.432 locuri de muncă, fiind încadrate 8.207 persoane.Locaţiile de desfaşurare a bursei din acest an, programul, numărul estimativ al locurilor de muncă oferite de agenţii economici, precum şi alte detalii vor fi publicate în timp util pe site-ul www.anofm.ro, precum şi pe site-urile agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă”.

V. ANDRIEŞ